Zoeken

Cameron Donald met Norton in 2014 Isle of Man TT

19 maart 2014
Lange tijd was zijn deelname dit seizoen onzeker, maar de Australische coureur Cameron Donald treed ook dit jaar aan in de roemruchte Isle of Man TT. De 36-jarige coureur uit Melbourne heeft een driejarig contract met het Britse Norton getekend.

Cameron Donald

De afgelopen maanden werd er volop gespeculeerd of Donald dit jaar nog in de Isle of Man TT in actie zou komen. De Ilse of Man TT carrière van Donald had een stormachtig begin, in 2005 won hij de TT Newcomers Trophy om een jaar later al als tweede in de Senior TT te finishen.

In 2008 behaalde Donald zijn beste resultaat, door met de Relentless by TAS Suzuki GSX-R1000 de Superbike en Superstock race te winnen. Een jaar later was de Australiër de eerste coureur die in de training de 131 mph barrière wist te doorbreken, maar tot op heden zat de overwinning er voor Donald niet meer in.

Donald zal dit jaar aantreden in de Dainese Superbike en Pokerstars Senior TT op de Norton SG3, de de afgelopen winter door ex-coureur Steve Plater intensief is getest. Daarnaast is Mick Grant door Norton ingelijfd om het ontwikkelingsprogramma in een stroomversnelling te zetten, waarmee Norton's CEO Stuart Garner zijn toewijding laat zien om het ooit roemruchte merk weer op het hoogste podium te krijgen.

Steve Plater Norton SG3 Cadwell
Steve Plater met de Norton SG3 in Cadwell Park

Cameron Donald:
Toen Norton met me ging praten over hun plannen voor 2014 wist ik dat het een kans was die ik niet wilde missen. Met het enthousiasme en de ervaring van het Norton team achter me en ex-TT winnaars als Mick Grant en Steve Plater nu erbij betrokken zal dit zeker een spannend jaar gaan worden.
Norton staat synoniem voor de Isle of Man TT en ik kan niet wachten totdat ik de nieuwe SG3 over de Mountain Course kan rijden en mijn steentje aan hun Isle of Man geschiedenis kan bijdragen.

De Norton SG3 van Cameron Donald zal met startnummer 19 worden uitgerust, het nummer waarmee de Schotse legende Steve Hislop reed het jaar dat hij Norton's laatste TT overwinning wist te behalen, de 1992 Senior TT - de onvoorstelbaar spannende race met Carl Fogarty die voor velen nog steeds de spannendste TT race uit de geschiedenis is.