Zoeken

Brits Superbike komend jaar naar TT circuit Assen

21 november 2011
Het prestigieuze en internationaal hoog aangeschreven British Superbike kampioenschap staat in 2012 voor het eerst op de kalender van het TT Circuit Assen. Het is de enige wedstrijd van de cyclus die buiten Groot Brittannië wordt georganiseerd. Bestuur en Directie van het TT Circuit Assen zijn zeer in hun nopjes met het binnenhalen van deze sportieve grote vis.

BSB

Het BSB heeft in en buiten Groot Brittannië een enorme uitstraling, vanwege het grote startveld en de sensationele manier van rijden. Het “2012 MCE Insurance BSB”, zoals het kampioenschap officieel heet, kent een startveld van 32 rijders en 16 zogenaamde Elite teams met 6 motormerken. Het kampioenschap wordt over 12 evenementen (26 races) verreden.

De toeschouwers krijgen in Assen van 21 t/m 23 september 2012 een vol en gevarieerd programma voorgeschoteld. Naast twee Superbike wedstrijden, staan er ook twee Supersport wedstrijden geprogrammeerd, een gecombineerde 125cc/Moto3 wedstrijd en een race voor het Britse Zijspankampioenschap. Organisator MSVR wil perse op het TT Circuit Assen rijden omdat het TT circuit als het meest historische circuit ter wereld wordt gezien.

Organisator MSVR:
Het TT circuit Assen wordt gezien als het meest historische circuit ter wereld, dat sinds 1949 ononderbroken de Grand Prix wegrace heeft geörganiseerd en wordt gezien als de Cathedraal van de motorsport. Met de oproep het MCE Insurance BSB kampioenschap uit te breiden buiten de UK met internationale coureurs, wereldwijde tv-uitzendingen en deelname door WK-junior teams, is dit een natuurlijk vervolg om het kampioenschap zichtbaar te maken op het vaste continent, en daarbij toegankelijk te blijven voor de Britse BSB fans.

Het raceseizoen 2012 begint voor MCE Insurance BSB in het paasweekend (6 t/m 9 april) op Brands Hatch, al waar ook de laatste wedstrijden van het kampioenschap worden verreden op 12, 13 en 14 oktober.