Zoeken

Bridgestone verlengt MotoGP contract met 3 jaar

21 maart 2011
Bridgestone blijft actief in de MotoGP. De Japanse bandenfabrikant heeft hiertoe een nieuw contract met Dorna getekend, zo werd op de vooravond van de Grand Prix in Qatar bekend gemaakt. De komende drie jaar zal Bridgestone de exclusieve bandenleverancier voor de MotoGP blijven.

Bridgestone_MotoGP

Met de bekendmaking van de verlegging van het samenwerkingsverband tussen Bridgestone en Dorna komt een eind aan de speculatie omtrent de bandenleverancie voor de MotoGP, waar het volgend seizoen de 1000cc's hun opwachting zullen gaan maken. Bridgestone maakte zijn debuut in de koningsklasse van de wegrace motorsport in 2002, en werd in 2009 hofleverancier van de MotoGP toen de één-bandenleverancier regel van kracht ging. Met de nieuwe overeenkomst blijft Bridgestone tot 2014 verbonden aan de MotoGP.

Mikio Masunaga, Vice-President Bridgestone:
Allereerst wil ik mijn medeleven betuigen aan de slachtoffers van de verschrikkelijke ramp die de afgelopen week aan de oostkust van Japan heeft plaatsgevonden. We hopen oprecht dat de kwaliteit van leven snel kan worden hersteld voor allen die door de ramp zijn getroffen en Bridgestone belooft daarbij te helpen met noodhulp en inspanningen voor herstel.

Ik ben trots en verheugd dat we in staat zijn onze voordurende toewijding aan de MotoGP te tonen door het verlengen van onze participatie als officiële bandenleverancier in de MotoGP met een driejarig contract. Ik ben blij dat we kunnen doorzetten wat de afgelopen negen jaar een succesvolle relatie met de koningsklasse van de wegrace motorsport is geweest. Ik wil mijn dank uitspreken aan de rijders, de FIM, Dorna, de MSMA en IRTA voor hun support.

MotoGP is een belangrijk platvorm voor onze merknaam en communicatie met ons internationale publiek, en stelt ons in staat onze producten en technische expertise op wereldniveau te ontwikkelen en bewijzen. Ik geloof dat onze betrokkenheid in de MotoGP ons in staat stelt om de veiligheid en performance van onze consumenten-banden constant te verbeteren.