Zoeken

Branko Srdanov zwaargewond tijdens training Isle of Man TT

1 juni 2013
Branko Srdanov is vrijdagavond zwaar ten val gekomen tijdens de voorlaatste training van de Superbike TT, die vanwege het slechte weer naar zondag is verplaatst. De coureur uit Zwolle werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij zaterdagochtend is overgevlogen naar een ziekenhuis in Liverpool.

Branco Srdanov_Isle_of_Man_TT

Srdanov had een meer dan uitstekend debuut in de trainingsweek van de 2013 Isle of Man TT en was de op een na snelste rookie op de baan. Op vrijdagavond ging het echter mis, toen de Zwollenaar op hoge snelheid ten val kwam. Direct na het ongeval werd Srdanov overgebracht naar het op het eiland gelegen Nobles Hospital.

In eerste instantie bleef het enige tijd stil rondom de verwondingen van Srdanov. Op zaterdagochtend kwam het nieuws van teambaas Paul Shoesmith dat de toestand stabiel was en dat Isle of Man TT debutant op zaterdagochtend overgebracht zou worden naar een ziekenhuis op het vaste land van Engeland.

Naast een groot aantal botbreuken, waaronder een gebroken heup heeft Branko hersenletsel opgelopen bij de crash. Zijn toestand is momenteel stabiel maar de artsen hebben aangegeven pas over 48 uur meer te kunnen vertellen over het herstel en de gevolgen van de verwondingen.