Zoeken

BMW Motorsport: Xaus raus, Smrz in?

3 mei 2010

Dat de positie van Ruben Xaus bij het BMW SBK fabrieksteam onder vuur ligt, daar zal waarschijnlijk niemand écht meer van opkijken. Daar waar Corser in Assen beide wedstrijden aan kop wist te rijden ging nummer 111 tot vier maal toe onderuit.

Ruben_Xaus.jpg

Met zijn zoveelste crash op de S1000RR begint Xaus zich steeds meer te ontpoppen tot een enfant terrible voor BMW. Daar waar Corser zich steeds meer met de snelste mannen kan meten mag de Spaanse rijder al blij zijn met een top-tien notering. Dat wil zeggen, als hij de finish al haalt.

Hadden wij al eerder onze ogen gericht op Barry Veneman, die in zijn eerste optreden in het Duitse IDM Superbike kampioenschap meteen een derde plaats voor zich op wist te eisen, als vervanging van Xaus, volgens de laatste geruchten zou Jakub Smrz de interesse hebben van teammanager Davide Tardozzi. Tegenover het Italiaanse Motorsport zou Tardozzi hebben verkondigd dat de naam van de Tsjech bovenaan de lijst met coureurs voor 2011 prijkt. En daarmee lijkt Xaus' carriere bij BMW dit jaar ten einde te komen.

Bron: motorsprint