Zoeken

BMW: geen deelname MotoGP

24 mei 2011
Zolang er geen succes is in het WK Superbike met de S1000RR zal BMW niet deelnemen aan de MotoGP. Deze uitspraak werd volgens onze Britse collega's van Visordown recentelijk gedaan door BMW's hoofdman Hendrik von Kuenheim naar aanleiding van aanhoudende geruchten omtrent BMW's vermeende intrede in de MotoGP.

BMW_S1000RR_Hendrik_von_Kuenheim

Al jaren wordt gespeculeerd over BMW's intrede in de koningsklasse van de wegrace motorsport, maar de geruchten kwamen in een stroomversnelling nadat algemeen directeur van BMW Motorrad Hendrik von Kuenheim tijdens de openingsrace van het 2011 seizoen in Qatar werd gespot met Dorna's Carmelo Ezpeleta. Volgens Von Kuenheim was dit echter alleen een lunch om even gezellig bij te kletsen.

Hendrik von Kuenheim:
Zoals de zaken er nu voor staan zien we geen enkele reden om onze betrokkenheid in het WK Superbike ter discussie te stellen. We zullen eerst in de Superbikes moeten winnen voordat we over iets anders na gaan denken. De MotoGP is op dit moment geen issue. BMW Motorrad is echter wel alle ontwikkelingen in de MotoGP op de voet aan het volgen. Maar een ding is duidelijk, er is nog geen beslissing genomen.

Toch zal het komend seizoen BMW haar opwachting gaan maken in de MotoGP. Echter niet als fabrieksmachine, maar via het Zwitserse Suter dat hard bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe Moto1 machine die zal worden aangedreven door het motorblok van de S1000RR.

Bron: Visordown