Zoeken

Blake Young vervangt Camier bij FIXI Cresent Suzuki

19 september 2013
Tweevoudig AMA Superbike runner-up Blake Young zal de komende wedstrijd van het WK Superbike in Laguna Seca de zwaar gebleseerde Leon Camier vervangen in het FIXI Cresent Suzuki Team. Camier kwam in de eerste vrije training van de wedstrijd in Turkije ernstig ten val, maar hoopt de laatste wedstrijd in Jerez al zijn comeback te kunnen maken.

Blake Young_Suzuki

De zware crash in de eerste vrije training leverde Camier maar liefst zeven gebroken botjes in zijn rechtervoet op, waarvoor hij in het ziekenhuis moest worden geopereerd. Hoewel het herstel voorspoedig gaat is Camier de komende tijd uitgeteld, waardoor het Fixi Suzuki team voor de komende wedstrijd op zoek naar een waardige vervanger is gegaan.

De uit Madison, Wisconsin afkomstige Blake Young werd op 14-jarige leeftijd al een fulltime coureur en maakte twee jaar later zijn debuut in het AMA op een Suzuki GSX-R600. Na in de Supersport, Superstock en Formula Xtreme series te hebben gereden maakte Young in 2009 zijn debuut in het AMA Superbike op de Rockstar Makita Suzuki GSX-R1000, en wist dat seizoen met vier podiums als zesde af te sluiten.

Het daaropvolgende seizoen noteerde Young vijf podiums - waaronder drie overwinningen - en eindigde opnieuw op de zesde plaats, om in 2011 tot de top door te dringen. Met zeven overwinningen en acht podiums in totaal eindigde Young het kampioenschap als runner-up, vijf punten achter kampioen Josh Hayes. Het afgelopen seizoen eindigde Young opnieuw als runner-up achter Hayes, ditmaal met drie overwinningen en nog 13 podiums.

Ondanks zijn goede prestaties in het AMA Superbike kampioenschap kwam Young tot verrassing van velen dit jaar zonder team te zitten. Young kwam nog wel in actie in de MotoGP als wildcard voor Attack Performance Racing tijdens de wedstrijden op Amerikaanse bodem.

Blake Young:
Ik ben erg verheugd met het vooruitzicht om voor het FIXI Cresent Suzuki team te gaan rijden en kan niet wachten tot het zover is. Het was een verrassing om te worden gebeld, maar het zal geweldig zijn om weer naar Laguna Seca te gaan, vooral op een Superbike. Het is voor mij een droom die werkelijkheid is geworden, en dat het op een Suzuki is maakt het alleen maar mooier. Ik ben er klaar voor om wat moois op mondiaal niveau neer te zetten en zien waar dat toe zal leiden.
Ik wil iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt en het is nooit goed wanneer een rijder is geblesseerd, dus ik wens Leon alle beste voor een snel en volledig herstel. Het zal geweldig zijn om zijn motor te rijden en ik hoop dat ik het voor hem en zijn team goed kan doen.