Zoeken

Biagi rijdt niet op Imola

23 september 2011
Max Biaggi zal niet in actie komen tijdens de elfde ronde van het WK Superbike, dat dit weekend op het Italiaanse circuit van Imola zal worden verreden. De verwondingen aan zijn linkervoet, die de wereldkampioen tijdens de training op de Duitse Nurburgring had opgelopen, bleken nog niet hersteld waardoor Biaggi de elfde ronde uit zal moeten zitten.

Max_Biaggi

Op de eerste trainingsdag drie weken geleden brak Biaggi het middenvoetsbeentje van zijn linkervoet, precies op het contactpunt met de schakelpedaal. In eerste instantie dacht Biaggi het weekend wel uit te kunnen zingen, verbeet de pijn en wist zich in Superpole nog op de eerste startrij te kwalificeren maar besloot op racedag toch niet te rijden.

Om zijn titelaspiraties nog enigszins levend te houden zette Biaggi alles op alles om voor Imola weer fit te zijn, maar tijdens een bezoek aan de kliniek van Dr. Costa deze week werd duidelijk dat de breuk nog niet is hersteld. Hoewel de breuk volgens Dr. Costa wel goed aan het genezen is, is het een gecompliceerde breuk die langere tijd nodig heeft om te genezen. Dr. Costa adviseerde Biaggi volledige rust te houden tot en met zondag, om op maandag met therapie te kunnen beginnen om hoop te blijven houden voor de wedstrijd op Magny Cours fit te zijn.

Max Biaggi:
Ik kwam hier om te proberen, omdat ik hoopte te kunnen rijden op deze baan die mij het afgelopen jaar zoveel emotie heeft gegeven. Ik heb echter geen keuze dan pijnlijk te accepteren wat het laatste medische onderzoek van zojuist heeft uitgewezen. De pijn is niet minder geworden, de breuk is niet geheeld en ik heb niet de beweging in mijn voet om te kunnen rijden. Het is erg pijnlijk voor om hier te stellen dat ik niet kan rijden. Ik hoop dat ik nu in staat ben om te herstellen voor de volgende race op Magny Cours.

Door het niet rijden op de Nurburgring was Biaggi al naar de derde plaats in het wereldkampioenschap teruggevallen met 95 punten achterstand op Carlos Checa, en is daardoor kansloos geworden voor de wereldtitel.