Zoeken

Ben Spies uitgeschakeld voor Jerez

26 april 2013
Ben Spies zal de volgende week niet aantreden tijdens de Grand Prix van Jerez, zo heeft het Ignite Pramac Racing Team in een persbericht laten weten. Tijdens de Grand Prix of the Americas ondervond Spies opnieuw veel hinder van zijn schouderblessure, waardoor hij sinds zijn crash tijdens de Grand Prix van Maleisië vorig jaar wordt geplaagd.

Ben Spies_Pramac

Het leek langzaam de goede kant op te gaan met Ben Spies, die vanwege zijn pijnlijke schouderblessure al gedurende de wintertesten verstek had moeten laten gaan. Tijdens de openingsrace op Qatar voelde Spies zich redelijk fit en tijdens de training van de Grand Prix of the Americas leek het stukken beter te gaan, totdat de Texaan in de warm-up training ineens door intense pijn werd geveld. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat deze pijn direct aan zijn schouderprobleem is gelinkt.

Na afloop van de warm-up training was Spies naar het medisch centrum gegaan, waar hij voor zijn pijn werd behandeld. Na afloop van de race is Spies opnieuw onderzocht, waar hem is geadviseerd 3 weken intensief te revalideren om de spanning in zijn borst- en rugspieren te verlichten.

Ben Spies:
Tijdens de warm-up training had ik om onduidelijke reden een klein probleem met een zenuw in mijn borst. Ik weet niet of het als gevolg van overcompensatie van mijn schouder was, maar deze is sinds Qatar een stuk beter wat echt goed te noemen is.
Twee ronden voor het eind van de warm-up kreeg ik pijn in mijn borst, dat voelde alsof er een mes in zat. Ik weet niet wat er gebeurde. We zijn naar het medisch centrum gegaan, waar hard is gewerkt om me klaar voor de race te krijgen. We zullen harder moeten werken en terug op 100% komen omdat we er fysisch gezien absoluut nog niet zijn.