Zoeken

Bautista bestraft voor Kamikaze actie

2 juli 2012
Alvaro Bautista heeft een straf opgelegd gekregen voor zijn onbezonnen Kamikaze actie na de start van de MotoGP, waar hij in de haarbocht zichzelf onderuit remde en Jorge Lorenzo in zijn val meenam. De San Carlo Gresini coureur moet de komende wedstrijd op de Sachsenring van de laatste plaats starten.

Avaro_Bautista_start_MotoGP_Assen

Bautista heeft zich zaterdag niet populair gemaakt tijdens de 82e Dutch TT. De 31-jarige Spanjaard kwam na de start veel te hard op de Haarbocht aangereden, remde zichzelf onderuit en nam in zijn val Jorge Lorenzo mee. Lorenzo bezeerde tijdens de val zijn been en zag bovendien zijn voorsprong van 25 punten op wereldkampioen Casey Stoner wegsmelten.

Als dat nog niet genoeg is ging met de crash Lorenzo's derde motorblok, dat zaterdag pas in gebruik was genomen, in rook op. Het is niet de eerste keer dat Bautista een onbesuisde start maakt. Afgelopen jaar nog ging het mis na de start van de laatste Grand Prix van het seizoen op het circuit van Valencia, waar Bautista in zijn val de drie Ducati's van Rossi, Hayden en de Puniet utischakelde.

Voor zijn onbesuisde actie heeft de wedstrijdleiding Bautista nu een straf opgelegd, door hem de komende Grand Prix, die aanstaande weekend op de Duitse Sachsenring wordt verreden, van de laatste plaats te laten starten. Lorenzo verklaarde teleurgesteld te zijn in deze sanctie, die in de ogen van de voormalig wereldkampioen veel te licht is.

Jorge Lorenzo:
Vandaag (zaterdag, red.) was een complete ramp. Ik heb Bautista na het incident ontmoet, hij verontschuldigde zich en we hebben handen geschud, maar naar mijn mening is deze straf niet zwaar genoeg om het ongeluk te rechtvaardigen. Toen ik een fout maakte in Japan in 2005 werd ik voor een wedstrijd uitgesloten, John Hopkins is ik dacht datzelfde jaar hetzelfde overkomen. We hopen dat we geluk hebben en dat in de toekomst niets zal gebeuren, maar als rijders niet correct worden bestraft dan zullen ze gekke dingen als vandaag blijven doen.

Mijn been is bont en blauw, het was een grote impact maar gelukkig is er niks ernstigs gebeurd. Gelukkig voor ons hadden we 25 punten voorsprong, anders hadden we nu ver achter gelegen. Nu staan we gelijk met Casey en kunnen we opnieuw beginnen. Het kampioenschap is nog lang, dus we zullen zien wat er gebeurt.