Zoeken

Balatonring circuit tijdig klaar

11 januari 2010

Uit voorzorg had Dorna al een alternatieve race op de kalender gezet, maar daar zal volgens de laatste berichten geen gebruik van hoeven te worden gemaakt. Het Hongaarse Balatonring circuit zal namelijk tijdig klaar zijn voor de 2010 MotoGP.

Balatonring_ontwerp.jpg

Afgelopen jaar werd de Hongaarse Grand Prix afgelast, nadat het nieuwe Balatonring circuit niet tijdig klaar bleek te zijn als gevolg van financiële problemen. De eigenaren waren niet in staat gebleken voldoende fondsen te realiseren om het project te financieren.

Hier is recentelijk echter verandering in gekomen. De eigenaren (30% Hongaars toerisme, 70% Worldwide Circuit Management S.L.) hebben namelijk een broodnodige lening verstrekt gekregen van de Magyar Fejlesztési Bank.

Met deze financiële injectie zal de Sedesa Group in staat zijn het 90 miljoen dure project tijdig op te leveren voor de MotoGP race, die op 19 september zal plaatsvinden en waarvoor een vijfjarig contract met Dorna is afgesloten.

In juni zal de Gran Prix commissie, samen met afgevaardigden van de FIM en IRTA een bezoek aan het Balatonring circuit brengen om dit officieel te homologeren. Mocht het circuit om wat voor reden ook toch nog worden afgekeurd, dan zal de Grand Prix worden verplaatst naar het Spaanse Motorland Aragon Circuit.