Zoeken

Aoyama langere tijd uitgeschakeld

23 juni 2010

Na Valentino Rossi is nu ook 250cc wereldkampioen Hiroshi Aoyama als gevolg van een gemene crash lange tijd uitgeschakeld. De Interwetten Honda MotoGP coureur zal tot die tijd worden vervangen door Honda testrijder Kousuke Akiyoshi.

Kousuke_Akiyoshi.jpg

Tijdens de warmup van de Britse Grand Prix, die afgelopen weekend voor het eerst in 24 jaar op het circuit van Silverstone werd verreden, kwam Aoyama lelijk ten val en liep daarbij een fractuur op aan zijn T12 ruggewervel, waarna hij naar het John Radcliffe ziekenhuis in Oxford werd vervoerd.

Omdat het herstel langer zal duren dan in eerste instantie verwacht (en gehoopt) heeft het team nu voor de komende wedstrijden op Assen en Barcelona Kousuke Akiyoshi als vervanger aangetrokken. De Japanner zal met nummer 64 van start gaan. Voor de periode daarna, tot Aoyama zelf weer kan rijden, zoekt het team nog naar een oplossing.

Daniel M. Epp, team manager:
Het is erg jammer dat Hiro een gemene crash heeft gehad in Silverstone en dat hij daarbij dusdanig erg gewond is geraakt dat hij de komende maanden uit de roulatie is. Zijn leerproces ging erg goed en hij was constant aan het verbeteren.

We hopen dat hij snel zal opknappen en net zo sterk zal terugkomen als voor het ongeluk, en zo snel mogelijk. In de tussentijd zijn we op zoek naar een stabiele vervanger. Op dit moment hebben we, behoudens Assen en Barcelona, nog geen andere rijder, maar we zijn aan het zoeken naar een passende oplossing.