Zoeken

Althea Racing in zee met Aprilia

4 december 2012
Na door Ducati aan de kant te zijn gezet heeft het Italiaanse Althea Racing team voor het komende seizoen een deal met Aprilia gesloten, waarmee het komende seizoen vier Aprilia's in het WK Superbike aan de start zullen verschijnen. Rijder voor het Aprilia Althea Racing team is Davide Giugliano, die het afgelopen seizoen met Althea zijn debuut in het WK Superbike maakte.

Davide Giugliano_Althea

Twee jaar geleden nog was het Althea Racing team door Ducati tot officieel fabrieksteam gebombardeerd, nadat Ducati haar eigen Xerox fabrieksteam uit het WK Superbike had teruggetrokken. Met Carlos Checa, die direct bij Ducati onder contract stond, werd in 2011 de wereldtitel behaald. Davide Giugliano reed dat jaar in het Althea Junior Team, waarmee de Superstock 1000 titel in de wacht werd gesleept.

Als kersverse 2011 Superstock 1000 kampioen maakte Giugliano de laatste wedstrijd van dat seizoen zijn debuut in het WK Superbike, waar hij het afgelopen seizoen een tiende plaats in de eindstand wist te bereiken. De titel Rookie of the Year ging net aan Giugliano's neus voorbij. ParkinGO Aprilia's rijder Chaz Davies sleepte die titel in de wacht, met een negende plaats in de eindstand en één overwinning op de Nurburgring.

Sinds de breuk tussen Ducati en Althea ging in de wandelgangen al het gerucht dat het team van Genesio Bevilacqua de overstap naar Aprilia zou gaan maken. Gisteren kwam dan het officiële bericht van Aprilia dat het een samenwerking met het Althea Racing team is aangegaan. Het aantal Aprilia rijders is daarmee tot vier vergroot, naast het Althea Racing Team met Davide Giugliano zullen het Aprilia Racing Team met Eugene Laverty en Sylvain Guintoli en het Red Devils Roma Team met Michel Fabrizio aantreden.