Zoeken

Althea met Ducati en Canepa naar EVO klasse WK Superbike

20 december 2013
Na een jaar met Aprilia vreemd te zijn gegaan keert Althea het komend seizoen weer terug naar het Ducati honk. Team Althea Racing is met Ducati een overeenkomst aangegaan voor deelname aan de nieuwe EVO klasse van het WK Superbike, met als rijder Nicollò Canepa.

Niccolo Canepa

Mocht je het hebben gemist, met de lancering van een nieuwe EVO klasse in het WK Superbike speelt Dorna hetzelfde spel als het met de CRT machines in de MotoGP heeft gedaan: minder geavanceerde - en daardoor goedkopere - machines, in de hoop het startveld te vergroten.

In tegenstelling tot de CRT machines, wat prototype racers waren waarvan het -weliswaar flink getuned - motorblok afkomstig moest zijn uit een productiefiets, zijn de EVO machines haast identiek aan de Superstock 1000 racers, waardoor -net als in de MotoGP- het verschil met de fabrieksmachines erg groot zal zijn.

Het Italiaanse Althea Racing Team is nu het tweede team dat zich officieel heeft verbonden aan de nieuwe EVO klasse. Het team heeft daarvoor de Aprilia RSV4 weer aan de kant gezet en zal in 2014 aantreden met de 1199 Panigale, die het dit jaar in de Superstock 1000 het niet onverdienstelijk deed.

Als rijder heeft Althea gekozen voor de Italiaan Nicollò Canepa. Canepa werd in 2007 op 19-jarige leeftijd Superstock 1000 kampioen, waarna hij de overstap maakte naar het WK Superbike. Zijn overstap verliep echter minder succesvol dan gehoopt, waarna de in Genua geboren coureur zwierf tussen de MotoGP, Moto2, het WK Superbike en de Superstock 1000. Daarnaast was Canepa ook nog een tijdlang testrijder voor Ducati in de MotoGP. Het afgelopen seizoen keerde Canepa weer terug naar de Superstock, waar hij met de 1199 Panigale tweede in het kampioenschap werd.

Genesio Bevilacqua, teammanager Althea Racing:
Ik ben extreem gelukkig om weer met Ducati samen te kunnen werken, een merk en een bedrijf waarmee we in het verleden grote successen en resultaten hebben gehaald, en we hebben de volledige intentie dit te herhalen. Ik ben er zeker van dat onze fans het volgend jaar tevreden zullen zijn en dat Canepa zich tussen de top Superbike coureurs zal scharen. Ik heb alle vertrouwen in Nicollò en ben ervan overtuigd dat hij de juiste rijder is voor dit stimulerende project. Ik wil Ducati bedanken voor haar vertrouwen en weet zeker dat ons team dat zal terugbetalen met de opperste toewijding.