Zoeken

Alstare Suzuki heeft nieuwe sponsor

13 februari 2010

Alstare-flesje_girl.jpg

Mooi flesje..

Na jaren met Corona sponsoring te hebben gereden kwam daar na het 2007 seizoen een eind aan. Misschien jammer voor hen die een replica bezitten, maar wees gerust, ze blijven mooi.

Vervolgens ging het in België gevestigde team van Francis Batta in zee met achtereenvolgens Pepephone (2008) en Brux (2009). Aan die laatste hield men een nare smaak over want enkele races voor het einde van het seizoen 2009 verdween die sponsor van de Suzuki's omdat er een betalingsachterstand was opgetreden (en er dientengevolge een rechtszaak liep).

Alstare-Soes5.jpg

Het nieuwe biermerk heet 'VIRU', wordt gebrouwen in Estonia (in Tartu) door de A. le Coq brewery en is eigendom van de Baltic Beer Company Ltd. uit Londen (UK), waar het ook in de supermarktschappen ligt. Verder is het verkrijgbaar in Italië, Zwitserland, Zweden, Mozambique en Japan. Het bier wordt gebrouwen met Barley graan, Saaz hop en water uit artesische bronnen.

Alstare-Soes3.jpg

Doordat de kleuren van 'VIRU' blauw en zwart zijn veranderde er niet al te veel aan de Alstare Suzuki's die in de wintertesten ook al voornamelijk in die kleurstelling reden. Naast 'VIRU' (zo, dat is drie keer dus laat die beloofde kratten om te proeven maar komen!) bleven Darkdog (energy drink), Arrow (uitlaten), Spidi (motorkleding), Motul (motorolie), Pirelli (banden), Magneti Marelli (elektronica-ontsteking), en diverse kleinere namen behouden als sponsor.

Alstare-Soes4.jpg

Het geheel komt misschien wat somber over maar kent een paar mooie effecten zoals het Alstare op de tank, de Japanse tekens op het carbon van de kuip en het GSX-R 25th anniversary logo.

Alstare-Soes2.jpg

Alstare Suzuki heeft dit seizoen haar hoop gevestigd op de Brit Leon Haslam, die tot nu toe opvallend goed presteerde in de winter, en de Fransman, en ex-MotoGP coureur, Sylvain Guintoli.

Pmao_Haslam.jpg
Leon Haslam liet in de wintertesten (maar ook aan het eind van het 2009 seizoen) al zien goed uit de voeten te kunnen met de Alstare Suzuki.