Zoeken

Ales Lowes vervangt Jonathan Rea op Brno

23 juni 2011
De Brit Alex Lowes zal de komende WK Superbike race, die over anderhalve week plaatsvindt op het Tsjechische circuit van Brno, als vervanging van de geblesseerde Jonathan Rea aantreden in het Castrol Honda World Superbike Team, zo  heeft het team gisteren in een persbericht laten weten.

Alex_Lowes

De 24-jarige Jonathan Rea liep de afgelopen week tijdens de warm-up training voor de WK Superbike race op Misano een fractuur en beschadiging aan bindweefsel op in zijn rechterarm en pols, en zal daardoor voor langere tijd zijn uitgeschakeld. Rea zal daarom de komende race worden vervangen door Alex Lowes, die momenteel deelneemt aan het Britse Superbike kampioenschap. Lowes begon het seizoen in de 'Evo' klasse op een CBR1000RR, maar de 20-jarige coureur uit Lincoln maakte recentelijk al een overstap op een full superbike spec Kawasaki ZX-10R als vervanging van de geblesseerde Kawasaki rijder Stuart Easton.

Lowes nam in zijn eerste British Superbike race op Thruxton afgelopen maand al spectaculair de pole position. Samen met zijn broer Sam, die momenteel voor het Parkalgar Honda team uitkomt in het WK Supersport, reed Alex in 2008 en 2009 de European Superstock en is daardoor bekend met het circuit van Brno.

Ales Lowes:
Het eerste wat ik wil zeggen is dat ik hoop dat Jonathan's verwondingen snel genezen en dat hij snel terug zal zijn. Het is nooit ideaal om een zitje te krijgen omdat een andere coureur is geblesseerd, maar het is me dit seizoen nu al twee keer gebeurd. Dat gezegd is het een geweldige kans voor mij, ik blijf mezelf knijpen omdat ik voor een van de beste teams uit het WK Superbike mag gaan rijden. Ik weet dat ik veel te leren heb, maar wil er het beste van maken en Castrol, Honda en het hele team terugbetalen voor het vertrouwen wat ze in me hebben getoond.

 

Ronald ten Kate, team manager:
Aan het begin van het seizoen maakte Alex een verbluffende indruk door op een Evo spec Honda zich naar de pole position te rijden in het Brits Superbike kampioenschap. Natuurlijk, we zijn zijn huidige team MSS Kawasaki dankbaar dat ze Lowes in deze fase van het kampioenschap beschikbaar hebben gesteld. De combinatie van Alex' rijkwaliteiten, zijn jonge leeftijd en sterke ambitie om naar wk niveau door te stromen maakt dat we geloven in hem een ideale oplossing te hebben gevonden nu Jonathan herstellende is van zijn blessures. We hopen dat Lowes zich snel kan aanpassen aan de SBK spec CBR1000RR en zijn snelheid op wk niveau kan laten zien.