Zoeken

Abraham in 2011 met Ducati naar MotoGP

15 augustus 2010

De MotoGP heeft volgend seizoen er weer een deelnemer bij. Tijdens een speciale persconferentie werd bekend gemaakt dat de Tsjech Karel Abraham, momenteel uitkomend in de Moto2, het komend seizoen op een Ducati zal deelnemen aan de koningsklasse van de Grand Prix motorsport.

Karel_Abraham_MotoGP.jpg

Het mag qua uitstraling nog steeds de belangrijkste raceklasse in de wegrace motorsport zijn, maar de MotoGP kamt al enkele jaren met een chronisch tekort aan rijders. Niet vreemd dus dat Dorna Sports directeur Carmelo Ezpeleta verheugd was mede te kunnen delen dat de paddock het volgend seizoen met ten minste één coureur zal worden uitgebreid.

Samen met Ducati MotoGP project manager Alessanddro Cicognani en Karel Abraham senior maakte Ezpeleta in een speciale persconferentie bekend dat Karel Abraham junior het komend seizoen zal in de MotoGP op een Ducati gaan uitkomen, in een door zijn vader op te zetten team.

Ezpeleta gaf tijdens de persconferentie aan verheugd te zijn met het nieuwe team, niet alleen vanwege de uitbreiding van de startgrid, maar ook omdat hiermee voor het eerst een Tsjechisch team zal gaan deelnemen aan de MotoGP. Echter, hoe mooi dit ook voor de betrokkenen is, het geeft pijnlijk aan hoe groot de armoede in de MotoGP is geworden. In de zes jaar dat Abraham inmiddels deel uitmaakt van het Grand Prix circus, wist de 20-jarige coureur nog nooit het podium te betreden.

Abraham staat momenteel 14e in de Moto2, een evenaring van zijn 2009 250cc resultaat. Zijn beste race-resultaat overall was een 4e plaats dit seizoen in Catalunya, in drie jaar 250cc kwam Abraham niet verder dan twee maal een zesde plaats. En dan te bedenken volgens het oorspronkelijke concept de MotoGP alleen toegankelijk zou worden voor de top drie (eigenlijk zelfs uitsluitend de wereldkampioenen) uit het WK Superbikes, de 250cc en de 125cc.