Zoeken

2012 Isle of Man TT uitgebreid met Supertwins raceklasse

24 augustus 2011
De 2012 editie van de roemruchte Isle of Man TT wordt uitgebreid met een nieuwe Supertwins raceklasse. Met de introductie van deze raceklasse wordt de Lightweight Category, die in 2004 ophield te bestaan, weer een nieuw leven ingeblazen. De organisatie hoopt met de Supertwins raceklasse een breder scala aan coureurs aan te trekken.

Ryan_Farquhar_Super_Twins
Ryan Farquhar op de Kawasaki ER-6f in het Supertwins National Road Races kampioenschap 2010

De Lightweight race is open voor 650cc tweecilinder viertakt motorfietsen, en zal over drie ronden worden verreden op vrijdag 8 juni, voor de Senior TT. De organisatie van de Isle of Man TT besloot tot introductie van de nieuwe raceklasse nadat deze al enkele jaren succesvol wordt verreden in de National Road Races, waar TT iconen als Ryan Farquhar, Adrian Achibald, Daniel Kneen, John Burrows en Ian Lougher aan deze raceserie deelnemen.

De punten die in de Leightweight TT race worden gescoord tellen niet mee in het algemeen 2012 kampioenschap, maar er is nog steeds een niet te misselijk prijzenpakket van meer dan £25,000 te winnen. Daarnaast krijgt de winnaar de prestigieuze Lightweight TT Trophy, die voor  het laatst in 2004 aan drievoudig TT winnaar Chris Palmer werd uitgereikt.