Zoeken

Yamaha ontkent Lorenzo-Ducati geruchten

19 januari 2014
Het Yamaha Factory heeft in Jakarta de 2014 YZR-M1 onthuld, waarmee Jorge Lorenzo en Valentino Rossi een aanval op het MotoGP wereldkampioenschap zullen gaan doen. De sierlijke onthulling werd echter overschaduwd door geruchten dat Lorenzo voor 2015 een contract met Ducati heeft getekend.

Yamaha YZR-M1_Lorenzo_2014

Het begint voor Yamaha langzaam een traditie te worden om de MotoGP racer van het nieuwe seizoen in Azië te onthullen. Zo ook dit jaar, waar in Jakarta door Yamaha een tweedaags feestje was georganiseerd, met als hoogtepunt de onthulling van de 2014 YZR-M1.

Lorenzo speelde een potje voetbal tegen een team met Lorenzo fans, er was een ontmoeting tussen Lorenzo, Rossi en Mr. Joko Widodo, de gouverneur van Jakarta, georganiseerd, er zouden opnames voor een lokale tv-show worden gemaakt en uiteraard was ook tijd voor de pers vrijgemaakt.

Niets leek Yamaha's traditionele MotoGP feestje in de weg te staan, tot afgelopen week Spaanse media met het bericht kwamen dat Lorenzo een voorlopig contract zou hebben getekend om in 2015 voor het Italiaanse team te gaan rijden.

Hoewel het gerucht, dat door het Spaanse radiostation Onda Cero in de ether werd gebracht, door Ducati direct werd ontkend, was dat het enige waar de aanwezige pers in was geïnteresseerd. Volgens de Spanjaarden zou Gigi Dall'Inga met Lorenzo hebben gebeld en hem hebben weten te overtuigen voor Ducati te tekenen.

Met het contract zou een bedrag van 15 miljoen per jaar zijn gemoeid, wat een flink stuk meer is dan de huidige 9 miljoen die Lorenzo bij Yamaha verdient. Net als Ducati ontkende ook Lorenzo en Yamaha's MotoGP teammanager Lin Jarvis het gerucht, maar het zou ons niet verbazen als dat halverwege het seizoen toch waar blijkt te zijn.