Zoeken

Voorbeschouwing MotoGP China - Shanghai

12 mei 2006
Inhoudsopgave
Voorbeschouwing MotoGP China - Shanghai
Pagina 2

dat qua oppervlakte en inwonersaantal zo groot is dat wij ons er in Europa geen voorstelling van kunnen maken. In dat land wordt dit weekend voor de tweede maal de voorlopig laatste niet-Europese race uit de WK-cyclus verreden.

Het strijdtoneel is het grootse, nieuwe circuit van Shanghai. Het circuit wordt gekenmerkt als een stop-and-go circuit waar het moeilijk is vloeiend te rijden, gecombineerd met een lang recht eind waar vorig jaar snelheden tot 340 Km/u werden gehaald! Vorig jaar was het circuit nieuw voor iedereen. Dit jaar hebben vele teams en coureurs al wat meer ervaring opgedaan met dit circuit. Wel regende het vorig jaar tijdens een groot deel van de trainingen en de race, dus is het de vraag of de teams veel aan de verzamelde data zullen hebben dit weekend. Met name voor de bandenfabrikanten zal dit weekend, als het droog blijft, een grote uitdaging zijn. Vorig jaar was Shanghai voor Nederland nog echt een feest, toen Jurgen van de Goorbergh in China een fantastische 6e plaats pakte in de MotoGP, waarmee hij 10 WK punten scoorde. Dit jaar is hij er niet bij en is het Joey Litjens die, in de 125cc, de Nederlandse eer hoog moet houden.

Circuit van Shanghai - China:

Geopend: 2004 Lengte circuit: 5.281 meter Rechte eind: 1.202 meter Ronderecord: Alex Barros (Honda), 2"13.716 (wet race)