Zoeken

Van der Mark sterk in WK Supersport Portimao

10 juni 2013
WK Supersport Portimao, uitslag race:

Vier weken nadat hij zijn voet op Monza brak is Michael van der Mark weer helemaal terug in de top van het WK Supersport. Op het circuit van Portimao reed de Pata Honda Ten Kate coureur zich naar een uitstekende vierde plaats, vlak achter de Kawasaki's van Sofuoglu en Foret en racewinnaar Sam Lowes.

Michael van_der_Mark_Portimao

Na twee tegenvallende resultaten op Monza en Donington was van der Mark in de trainingen, die opnieuw door Sam Lowes werden gedomineerd, weer voor in het veld te vinden. De Superstock 600 kampioen had zich op de tweede startrij gekwalificeerd, maar viel bij de start een paar plaatsen terug.

Gedurende de race wist van der Mark zich echter weer naar voren te rijden en zelfs het gat met de drie rijders aan kop, Lowes, Foret en Sofuoglu, te dichten. Even lag van der Mark nog op de tweede plaats, maar moest uiteindelijk met een vierde plaats genoegen nemen, op 1,3 seconden van racewinnaar Sam Lowes.

Met zijn overwinning heeft Sam Lowes zijn voorsprong in het wereldkampioenschap tot 39 punten uitgebouwd op Sofuoglu en Foret. Van der Mark heeft de vierde plaats weer overgenomen van teamgenoot Zanetti, die op Portimao met een 13e plaats genoegen moest nemen.

Tussenstand:
1. Sam Lowes (GBR) 120 pnt
2. Kenan Sofuoglu (TUR) 81 pnt
3. Fabien Foret (FRA) 81 pnt
4. Michael van der Mark (NED) 62 pnt
5. Lorenzo Zanetti (ITA) 55 pnt