Zoeken

TT Assen - 125cc

2 juli 2007

Twee op rij

Pasini ongenaakbaar.

TT_125cc_1.jpgTijdens de eerste kwalificatie was het Mattia Pasini die het snelst van allemaal rond was gegaan. Omdat het tijdens de tweede kwalificatie regende was zijn zesde pole van dit jaar een feit en gezien het resultaat van vorige week was wel duidelijk dat Pasini in een winning mood is en dat zijn Aprilia hem niet meer in de steek liet. In de wedstrijd was het dan ook Pasini die onbedreigd de tweede overwinning op rij voor zich opeiste en nu dus twee uit zes heeft gescoord.

Op de startgrid stonden naast Pasini Lukas Pesek, Simone Corsi en Sergio Gadea. Op de tweede startrij op plek zes Gabor Talmacsi en naast hem Hector Faubel. Koyama, die de vorige 2 races prima presteerde, was terug te vinden op de dertiende startplek. De nederlanders, zes in totaal in deze klasse, waren achterin het startveld te vinden. Joey Litjens op een mooie 22e plek , Roy Pauw 31e gevolgd door Hugo vd Berg, Jasper Iwema, Patrick vd Waarsenburg en Ferry Stoffer als 35e.

Nadat de rode lichten gedoofd waren was het Corsi die de beste start had maar al gauw had Pasini orde op zaken gesteld en nam halverwege de eerste ronde de leiding weer in handen. Hij was direct in staat een klein gaatje te slaan en deze gestaag uit te bouwen. In achtervolging op Pasini waren het Gadea, Faubel, Talmacsi, Corsi, Pesek en Koyama die hun best deden het hoge tempo te volgen.
Joey Litjens kon voor het thuispubliek niet vlammen zoals hij wou en hij zakte terug in het veld met tegenvallende rondetijden, beste Nederlander op dat moment was Hugo van de Berg met een prima 20e plek. Niet veel later was het de teammaat van Litjens, Danny Webb, die in aanraking kwam met Bonsey. Daardoor werd de voorrem vol "ingeknepen" en werd Webb van zijn motor gelanceerd. Gelukkig voor hem met weinig gevolgen alhoewel de wedstrijd voor hem ten einde was.

TT_125cc_2.jpg
Strijd om de tweede plaats

Met nog 13 ronden te gaan had Pasini voldoende voorsprong om de wedstrijd uit te kunnen rijden zonder daarbij op het randje te moeten rijden. Achter hem was de strijd om de tweede plek in alle hevigheid losgebarsten in de achtervolgende groep. Team Aspar zat er met drie coureurs goed bij. Ook Pesek, die zich moest revancheren voor zijn teleurstellende wedstrijd van vorige week, reed goed mee evenals Corsi en Koyama. Gadea wist zich voor even los te rijden van de groep maar al gauw werd hij weer bijgehaald en was het continue stuivertje wisselen binnen de groep, het was een mooi gevecht voor plek twee en hierbij zagen we een aantal mooie inhaalacties en close racing.

In de laatste ronde was het Gadea die als eerste van de groep de GT-bocht instuurde, gevolgd door Faubel en Talmacsi. Bij het uitkomen maakte hij een fout waardoor Faubel de tweede plaats kon pakken en Talmacsi plek drie. Gadea werd dus vierde gevolg door Corsi, Koyama en Pesek. Voor het kampioenschap deed Faubel wederom goede zaken, hij heeft nu 7 punten voorsprong op de nummer twee Talmacsi. Pasini steeg naar plek zeven maar is nog een flink aantal punten verwijderd van de top.

TT_125cc_3.jpg
Geert Timmer bocht als scherprechter

Voor Bradley Smith verliep het weekend wat minder gelukkig. Tijdens de training had hij een rare aanrijding, Andrea Iannone schampte Smith, die schijnbaar een mechanisch probleem had en liep hij breuken op in hij zijn middenhands- en middenvoetsbeentjes. Hierdoor kon hij niet aan de start verschijnen van de race.

Alle Nederlanders die aan de start waren verschenen hadden ook de finish gehaald! Hugo van den Berg was de beste nederlander met een 21e plek, Litjens kwam als 26e over de streep. De vier wildcardrijders werden op een ronde gezet door Pasini maar ze kunnen tenminste terugkijken of het feit dat er gefinished is!

Pasini:

Het was een perfecte dag. Ik denk niet aan het kampioenschap, want er zitten zoveel punten tussen mij en de rijders die bovenaan staan. Maar ik denk dat we, als we zo blijven samenwerken en ons blijven focussen. nog een kans maken. Dank aan iedereen voor dit resultaat.

Litjens:

Ik baal ontzettend. Het hele weekend gaat het eigenlijk goed met een 22e kwalificatietijd in de enige droge kwalificatie en zelfs een 13e positie in de natte kwalificatie. Ik had niet een geweldige starte en kwam de eerste ronde op dezelfde positie langs waarop ik gekwalificeerd stond.Ik probeerde gelijk vanaf het begin af aan te pushen maar op de een of andere manier lukte het niet gelijk.

Ik probeerde in de groep waar ik zat te blijven maar ik verloor veel vooral in het uitkomen van de Strubben. Ik probeerde te slipstreamen maar het gaatje was net te groot waardoor je de wind vol op de kuip krijgt en dan is het erg lastig om weer de aansluiting te vinden. Ik denk toch dat het ook een beetje te maken heeft met de druk van een thuis wedstrijd. Misschien forceerde ik ook teveel want ik probeerde iedere ronde alles te geven maar het mocht niet zo zijn dat ik een goed resultaat hier op Assen kon zetten.

Volgende race: 15 juli, Sachsenring Duitsland!

Foto's:apriliaracing/asparmedia