Zoeken

Tropische sferen tijdens pre Persconferentie Alice TT Assen, 79e Editie

18 juni 2009

1b.jpg 

Organisatorisch kent het TT Circuit Assen in aanloop naar de TT van 2009 geen problemen en gaat het met de kaartverkoop bijzonder goed. Tijdens de persconferentie werd ook het belang van een goed Festival programma in de stad Assen benoemd.
Voorzitter Arjan Bos van het TT Circuit Assen, vertelde dat er geen tegenslagen of teleurstellingen zijn met betrekking tot de organisatie. “De samenwerking met Dorna is voortreffelijk, maar ook de samenwerking met Loc 7000 en de stad Assen is zeer goed te noemen. Het TT Festival is daar een regelrecht gevolg van. Belangrijk want daardoor kan de TT nog meer uitgroeien tot een meerdaags evenement. Motorsport en Entertainment onder één paraplu. Als TT Circuit Assen hopen we dat alle partijen op de ingeslagen weg verder gaan. Goede sport op het circuit, aantrekkelijke feesten in de stad en kwalitatief goede verblijfsaccommodaties, moeten er voor zorgen dat ¨de TT  week¨ een begrip in binnen en buitenland blijft. Een en ander past uitstekend in het goede gastheerschap dat wij willen tonen aan die duizenden bezoekers die Assen in de laatste week van juni bezoeken.
De kans is aanwezig dat er tijdens de Alice TT Assen geschiedenis wordt geschreven,
want Valentino Rossi zou zijn honderdste overwinning in de Kathedraal van de motorsport kunnen boeken. Een moment, dat de door toch al alle partijen veel geprezen Italiaan een status aparte bereikt“, aldus een tevreden voorzitter.
                                          

5b.jpg

Arjan Bos

Voor het eerst in het bijna tachtig jarige bestaan van de TT zijn voor het begin van het grootste eendaagse sportevenement van Nederland, alle zitplaatsen uitverkocht. Waar in voorgaande jaren op de racedag zelf nog een paar honderd kaarten beschikbaar waren, zijn nu alle 54.00 kaarten verkocht. Vooral de verkoop via internet heeft een grote vlucht genomen. Dat biedt liefhebbers de mogelijkheid om een kaart voor een specifieke plek te kopen, een mogelijkheid waarvan veel gebruik is gemaakt. Dit maakte Directeur Peter Oosterbaan bekend tijdens de persconferentie.
MotoGP coureur Niccolo Canepa van het Pramac Ducati team was voor de persconferentie speciaal naar Assen gekomen. De Italiaan had het bijzonder naar zijn zin, temeer hij bijzonder goede herinneringen aan Assen heeft. Een paar jaar geleden nog maar boekte hij er z’n eerste grote overwinning. Toen in de Superstock 600 klasse. Na een avontuur in de Superbike stapte hij aan het einde van het vorige seizoen over naar de MotoGP. En dat is volgens Canepa het hoogst haalbare in de motorsport. Dit jaar denkt hij nog niet aan podiumplaatsen, daarvoor moet hij nog te veel leren. Maar dat leren gaat snel, zeker met de input van toprijder Casey Stoner. De data van de verschillende Ducati motoren wordt o.l. uitgewisseld, zo vertelde de Italiaanse nieuwkomer. “Maar volgend jaar zou het mooi zijn punten te pakken en misschien zelfs op het podium te komen. De onderlinge verschillen zijn bijzonder klein en zelfs de laatste rijder is een topcoureur”, aldus Niccolo Canepa.
      

3b.jpg

Canepa

2b.jpg

Iwema

                                    
Jasper Iwema uit Hooghalen heeft inmiddels al aardig wat ervaring opgedaan in het internationale veld: als vaste rijder in de 125cc heeft hij inmiddels drie punten voor het WK weten te verzamelen. Iwema is daar blij mee, ook omdat het laat zien dat hij langzamerhand steeds beter wordt. Hij heeft inmiddels ontdekt dat hij wat meer ontspannen moet zijn om een goede race te rijden. De goede sfeer die in zijn team heerst, is dan ook van groot belang voor zijn prestaties, zo zegt hij zelf. Voor zijn fans is in de TT-hal een speciale Jasper Iwema-stand ingericht, waar naast fan-artikelen ook een paddocktour en loten worden verkocht.

Danny Webb van het Nederlandse de Graaf Molenaar Racing team, moet de komende anderhalve week herstellen van een handblessure. Webb brak tijdens de trainingen afgelopen weekend in Catalunya zijn pink, maar is overtuigd op tijd fit te zijn voor Assen.
De zevende race van het seizoen die in Assen wordt verreden is voor het team van Webb een heel belangrijke, als het al niet de belangrijkste is. Aan zijn motor zal het niet liggen, want in Spanje was al te zien dat die met de top mee kan. De rijder van Molenaar liet zelf in zijn slotakkoord van de persconferentie weten na de races op 27 juni a.s. zin te hebben in een feestje. Zijn feestje!!!
  
De vier Nederlandse wildcard-rijders Michael van der Mark, Roy Pouw, Pepijn Bijsterbosch en Thomas van Leeuwen hebben heel veel zin in volgende week. Voor Pepijn en Thomas is het de eerste keer dat ze mee mogen rijden met de TT , een ervaring waarvan ze vooral veel willen leren. Maar dat geldt ook voor Roy en Michael, die al eerder tijdens de WK-wedstrijd in Assen aan de start mochten komen.
Een deel van de Stekkenwal tribune is dit jaar geel gekleurd: in totaal 672 fans hebben zich aangemeld voor de speciale Rossi-tribine. Voor initiatiefnemers Bert van Westrienen en Marijn Wever een bijzonder resultaat, vooral omdat de coureur in Assen zijn honderdste onderwinning kan behalen. Om de coureur daarbij te ondersteunen wordt de Rossi-tribune een gele wand langs het circuit, waar bijzondere sfeeracties zullen plaatsvinden.
Een ander initiatief van twee liefhebbers is het Moto Dream EvenTT dat van woensdag 24 juni tot en met 27 juni in de TT hal wordt gehouden. Een show met voornamelijk oude motoren die de historie van Assen zo mooi maakt. De show is iedere dag geopend van 13.00 tot 19.00uur. In het kader van de traditionele “Pre Event photoshoot” zal een aantal topcoureurs van deMotoGP cyclus deze beurs openen. Jorge Lorenzo, Colin Edwards, Marco Mellandri, Chris Vermeulen en Jasper Iwema zullen dit op ludieke en historische wijze doen. De Media kunnen hieromtrent meer informatie krijgen via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
   
Braziliaanse ritmes vormden dit jaar het slotakkoord van de persconferentie van de Alice TT Assen. Drie danseressen en een drumband voerden de aanwezigen naar het Paddock-restaurant, waar vervolgens een kort optreden van Mooi Wark volgde. Zowel de drumband als Mooi Wark zijn terug te horen tijdens het TT-Festival, dat op woensdag 24 juni begint. De Asser binnenstad is drie avonden lang het podium voor een breed scala aan artiesten, die de bezoekers van de TT bezig zullen houden. Letterlijk, want er staat ondermeer een recordpoging plein zingen en een massa-cursus salsa op het programma. Maar gewoon luisteren en genieten mag ook, want het aanbod aan genres is breed.

4b.jpg

Meer informatie over de trainingen, de races, het Festival en het verblijf in Assen kunt u vinden op de internetsite www.tt-assen.com

Foto's: Nico Engelsman/Fast Pictures