Zoeken

Thomas van Leeuwen wildcard voor Dutch TT

20 mei 2014
Thomas van Leeuwen heeft via de KNMV een wildcard toegewezen gekregen voor de TT van Assen. De 19-jarige coureur uit Wezep is de derde Nederlander die op 28 juni in de Moto3-klasse zal uitkomen. Bryan Schouten (CIP) en Scott Deroue (RW Racing GP) beschikken beiden over een vast startbewijs voor de GP’s.

Thomas van_Leeuwen

Het is voor Thomas van Leeuwen de derde keer dat hij met een wildcard bij het grootste sportevenement van ons land zal aantreden. Toch komt de Gelderlander met een primeur voor deze belangrijke race. De coureur die het afgelopen jaar Nederlands kampioen in de Moto3 werd heeft namelijk een Kalex-KTM gekocht. Makkelijk was het niet om nog een machine te bemachtigen, maar toch kon 71Workx.com Racing een deal maken met Roelof Waninge Racing.

Thomas van Leeuwen:
De laatste twee keer heb ik in de TT op een eigenbouw motor van ons team gereden, maar dit jaar zijn we er het Spaans Open achtergekomen dat de ontwikkeling van ons materiaal wat achter blijft bij de concurrentie. Daarom hebben we een Kalex-KTM gekocht.
Het gaat serieus en stevig hard in de Grand Prix en met deze motor hoop ik in ieder geval de aansluiting bij het veld te krijgen.

Uiteraard moet Thomas van Leeuwen nog ervaring met zijn nieuwe racer opdoen en dat gaat gebeuren bij de wedstrijd voor het Spaans Open op het Circuit van Aragón in juni, eventueel voorafgegaan door een privétest.