Zoeken

Tetsuta Nagashima vervangt Nakagami in Thailand

27 september 2022
Takaaki Nakagami zal het komend weekend de Thaise Grand Prix op het circuit van Buriram moeten missen. De LCR Honda coureur moet opnieuw aan zijn geblesseerde vingers in zijn rechterhand worden geopereerd en zal in Thailand worden vervangen door Tetsuta Nagashima, die op Motegi als wildcard zijn debuut in de MotoGP maakte.

Direct na de MotoGP race op Motorland Aragon was Takaaki Nakagami naar Barcelona afgereisd, om door Dr. Mir aan zijn rechterringvinger en pink te worden geopereerd, waarvan de huid en pezen waren beschadigd in de crash met Marc Marquez in de eerste ronde van de race.

In de eerste vrije training op Motegi had Nakagami nog een indrukwekkende 12e tijd gezet op slechts 0,377 seconde van snelste man Jack Miller, maar zei na afloop wel een handschoen vol met bloed te hebben gehad. Een handschoen die speciaal voor de geblesseerde vingers was geprepareerd. 

Gedurende het weekend werd het er niet beter op en in de race finishte Nakagami dan ook op de 20e en laatste plaats, op 43 seconden van racewinnaar Jack Miller, en besloot in Japan een specialist te consulteren. Een scan op dinsdagochtend wees uit dat een pees in zijn rechterpink is gescheurd. 

Nakagami zal nu op vrijdag verdere operatie ondergaan en hoopt op Phillip Island weer van de partij te kunnen zijn, maar dat hangt af van hoe het herstel zal gaan. In het LCR Honda team zal Nakagami het komend weekend in Thailand worden vervangen door Tetsuta Nagashima, die als wildcard deelnam aan de Japanse Grand Prix, maar in de 10e ronde crashte. 

Tetsuta Nagashima:
Allereerst wil ik Taka beterschap wensen en hoop dat hij zo snel mogelijk weer terug kan komen. Ik zal in zijn plaats mijn best proberen te doen in het LCR Honda IDEMITSU Team en zal proberen van de race te genieten.

Ik kijk uit naar het komende weekend, ik had het echt naar mijn zin in de Japanse Grand Prix en heb veel geleerd. Dit weekend wil ik dus hetzelfde plan voortzetten, omdat ik nog veel te leren heb van een MotoGP machine."

Nagashima wist zich dit jaar bij Honda onsterfelijk te maken door samen met Takumi Takahashi en Iker Lecuona in Honda Team HRC de prestigieuze 8 uren van Suzuka op naam te schrijven, voor de Japanse fabrikanten de belangrijkste race van het seizoen.