Zoeken

Suzuki optimistisch over MotoGP test Catalunya

21 juni 2014
Het Suzuki MotoGP test heeft de afgelopen week op het circuit van Catalunya een drukke test van de MotoGP racer, waarmee het volgend jaar de rentree in de MotoGP moet worden gemaakt, uitgevoerd. Hoewel de rondetijd die men voor ogen had niet werd gerealiseerd, was men tevreden met het behaalde resultaat.

Randy de_Puniet_Suzuki_MotoGP_Catalunya

Naast testrijder Randy de Puniet was ook de Japanner Kakuya Tsuda naar Spanje afgereisd voor de driedaagse test van de MotoGP racer op het circuit van Catalunya. Met een gemiddelde temperatuur van 25° luchttemperatuur en 35° asfalt-temperatuur was het net iets aangenamer dan tijdens de MotoGP race afgelopen weekend.

Randy de Puniet zette zijn snelste tijd van 1’43.683 de eerste dag, en zette gedurende drie dagen 200 ronden op de klok. Tsuda was ter ondersteuning van de Franse coureur en was ’slechts’ 103 ronden op de baan, waarbij het zijn taak was om extra datalogging te vergaren en nieuwe onderdelen uit te proberen.

Randy de Puniet:
Het is niet gemakkelijk geweest. Na Sepang hebben we veel pech met het weer gehad tijdens aondere testen, maar het was belangrijk om hier met de andere MotoGP rijders op de baan ons potentieel te kunnen zien. Op het gebied van elektronica moet er nog veel werk worden verricht om de performance te verbeteren.
We hebben veel zaken getest, waaronder verschillende mappings, motor specificaties en het rijwielgedeelte. Ik had een beter gevoel bij sommige oplossingen en we hebben een goede richting gevonden. We hebben nog veel testdagen te gaan tot eind dit jaar en we hebben tijd om verdere vorderingen te maken.

Volgens Suzuki MotoGP directeur en projectleider Satoru Terada moest er een druk programma worden afgelegd, waarbij niet de rondetijden werden gehaald die men voor ogen had, maar veel mogelijke oplossingen voor problemen werden getest en goede informatie en feedback voor de engineers werd vergaard. In Japan zal nu alle data worden geanalyseerd.