Zoeken

Scott Deroue vervangt Jasper Iwema bij RW Racing

6 januari 2014
Na vijf seizoenen lijkt er een einde te zijn gekomen aan de Grand Prix carriere van Jasper Iwema. De coureur uit Hooghalen heeft binnen het RW Racing GP team het veld moeten ruimen voor Scott Deroue, die na drie seizoenen in de Red Bull Rookies cup zijn debuut in de Moto3 zal gaan maken.

Scott Deroue_Red_Bull_Rookies

Nederlands talent een kans geven op Grand Prix-niveau staat hoog in het vaandel van RW Racing GP sinds het team in 2011 begon in de Moto3. Om die reden nam het RW Racing GP Junior Team Deroue afgelopen seizoen al onder de vleugels in de open Nederlandse, Duitse en Spaanse kampioenschappen.

In 2014 is Scott Deroue is de tweede rijder voor RW Racing GP in de Moto3. Het team legde de 18-jarige Nederlander voor twee seizoenen vast. Deroue maakt zijn debuut in de Moto3 na drie seizoenen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup, waarin hij in 2012 als tweede eindigde en waarin hij vier overwinningen behaalde. Deroue wordt teamgenoot van de 16-jarige Spaanse Ana Carrasco, die een paar weken geleden al werd gecontracteerd.

De overeenkomst met Scott betekent dat RW Racing afscheid heeft moeten nemen van Jasper Iwema. Er was niet meer voldoende draagvlak om door te gaan. Volgens het persbericht van het team hebben zowel Jasper en zijn management als RW Racing GP er alles aan gedaan om tot een overeenkomst te komen, maar zat het er niet meer in.

RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen:
Scott heeft races gewonnen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en we weten wat hij in huis heeft. Dit is een grote kans voor Scott en we hopen uiteraard dat hij die met beide handen aangrijpt. Scott is net 18 jaar geworden en 2014 wordt een leerjaar voor hem. Wij hebben hem geen specifieke eisen of doelen gesteld wat betreft een bepaalde positie of hoeveelheid punten. Er ligt geen andere druk op hem dan een stijgende lijn laten zien.

Scott Deroue:
Er is geen mooiere manier om het nieuwe jaar te beginnen dan met het telefoontje van RW Racing GP dat we samen naar de Grand Prix’ gaan. Eerlijk gezegd durfde ik er niet meer op te hopen en we waren daarom al volop bezig alles te regelen voor een jaar in het CEV Spaans kampioenschap. Met deze kans begint voor mij een nieuw hoofdstuk in mijn racecarrière en in mijn leven. Ik weet dat het lastig gaat worden, maar ik wil er alles voor doen om het best mogelijke resultaat te behalen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik met dit team de uitdaging aankan, omdat we al veel hebben samengewerkt en we elkaar inmiddels goed kennen. Ik wil RW Racing GP dan ook bijzonder bedanken voor het vertrouwen dat het in mij heeft en uiteraard ook mijn sponsors en mijn familie, die me door de jaren heen hebben gesteund en wiens steun ik ook meer dan ooit nodig heb om deze droom werkelijkheid te laten worden.

RW Racing GP-teameigenaar Roelof Waninge:
Als Nederlands team voelen we de verplichting en de verantwoordelijkheid om Nederlands talent een kans te geven te racen en zich te ontwikkelen op hoog niveau. Scott is een van die bijzondere talenten waar we in geloven. We denken dat de tijd rijp is voor hem voor de volgende stap. Hij heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al een enorme hoeveelheid internationale ervaring opgebouwd. Hoewel er nog een uitdaging ligt om het budget rond te krijgen – ook voor Scott – geven we daarom toch de voorkeur aan Nederlands talent boven een tweede buitenlandse rijder.