Zoeken

Scott Deroue op dreef tijdens Moto3 wintertest Jerez

13 maart 2014
Het seizoen moet nog beginnen, maar Scott Deroue is in Jerez nu al sneller dan Jasper Iwema ooit is geweest. De opvolger van Iwema binnen het RW Racing GP team zette de tweede dag van de driedaagse Moto3 test in Jerez een tijd van 1.48.163 en was daarmee zelfs sneller dan zijn vrouwelijke teamgenoot.

Scott Deroue_Jerez

Nu een teleurstellend seizoen met Jakub Kornfeil en Jasper Iwema heeft het Nederlandse RW Racing GP team het dit jaar over een compleet andere boeg gegooid met twee nieuwe coureurs, Scott Deroue die vanuit de Red Bull Rookies doorstroomt en Ana Carrasco, die haar tweede seizoen in de Moto3 beleeft.

Tijdens de tweede sessie van de tweede dag reed Scott Deroue op het circuit van Jerez een persoonlijk record, zijn tijd van 1.48.163 was goed genoeg voor de 19de plaats in de sessie en de 20ste van dag 2 van de officiële IRTA-test.

Ter illustratie: Jasper Iwema reed het afgelopen seizoen in de race een tijd van 1'48.391, zijn snelste ronde dat weekend. Deroue's teamgenote Ana Carrasco kwam dichtbij met 1.48.403, maar kon dat niet meer verbeteren vanwege een gebroken ketting.

Het dreigde ’s ochtends nog een verloren dag te worden, met zware bewolking, niet al te hoge temperaturen en een harde wind. Maar net voor de Moto3-coureurs van start konden, trok het open en verbeterden de omstandigheden drastisch.

Ana Carrasco zette 1.49.150 neer in de ochtendsessie, Scott Deroue 1.49.664. In de tweede sessie, vroeg in de middag, begonnen beide RW Racing GP-coureurs meteen goed en verbeterden hun tijden ronde na ronde. Met een nieuwe band ging Deroue er eens goed voor zitten en reed zijn snelste ronde ooit in Jerez, net voor het einde van de sessie.

De laatste sessie was voor beiden min of meer verloren. Carrasco kon niet verder vanwege een gebroken ketting. Deroue hield het simpelweg vroeg voor gezien.