Zoeken

RW Racing GP rond Moto3 wintertest tevreden af

14 maart 2014
Met betere tijden dan ooit van zowel Ana Carrasco als Scott Deroue op het circuit van Jerez heeft het RW Racing GP de laatste wintertest voor aanvang van het nieuwe seizoen met een goed gevoel afgesloten. Het team kijkt met vertrouwen uit naar de eerste race in Qatar.

Scott Deroue_Jerez_wintertest_Moto3

Beide coureurs reden hun snelste tijden in de tweede sessie van deze laatste dag: Ana Carrasco noteerde 1.47.587 (23ste algemeen), Scott Deroue zat op haar hielen met 1.47.797 (24ste algemeen). Teammanager Jarno Janssen was in het bijzonder tevreden over de vooruitgang van Deroue.

Jarno Janssen, teammanager:
Scott is dichter naar de topcoureurs gekropen. Hij is ruim een seconde sneller dan een paar weken geleden, terwijl de top niet echt veel sneller is geworden. Een maand geleden was het verschil 2.6, nu nog maar 1.5. In aanmerking genomen dat dit een leerjaar is, hebben we geen specifieke doelen aan Scott gesteld anders dan een stijgende lijn vertonen. In dat licht bezien is hij op de goede weg.

Het team liet de laatste sessie van de driedaagse test in Jerez lopen om alles in gereedheid te brengen voor Qatar, waar over goed een week de eerste Grand Prix van het seizoen is. Beide motorfietsen werden voorzien van een nieuw motorblok en alles werd in kratten gepakt om naar Doha te worden overgevlogen.

Ana Carrasco – 1.47.587 (23):
Gisteren zat ik al dicht tegen verbetering aan en nu lukte het me om onder de 1.48 te duiken. Niet een beetje of maar één keer, maar een grote hap en een aantal rondes. Het voelt echt goed om zo snel te zijn en mijn persoonlijke record te verbeteren. De klassering is een beetje teleurstellend, maar we staan er dichtbij en de verschillen zijn niet groot. Mijn team heeft hard gewerkt om mij een goede motor te geven en ik heb er een goed gevoel mee. Ik begin de Kalex KTM steeds beter te kennen. Met deze resultaten en progressie kijk ik met vertrouwen uit naar Qatar. Laat maar komen!

Scott Deroue – 1.47.797 (24):
Ik ben vanmorgen wat tijd verloren door een elektronisch probleem met mijn motor, maar mijn team heeft hard gewerkt om dat op te lossen en ik kon mezelf er gemakkelijk overheen zetten. Van de data wisten we dat mijn ideale ronde 1.47.8 was en ik kreeg het voor elkaar om die tijd te rijden. Ik ben blij met de tijden, maar niet zo met de klassering. Ik had liever wat dichter tegen de top 20 gezeten. Als ik kijk naar waar ik sta ten opzichte van de andere rookies, ben ik tevreden. Karel Hanika is een klasse apart, maar daarna ben ik de beste rookie. Dat is een van mijn persoonlijke doelstellingen. Nu gaan we op weg naar Qatar en ik verheug me heel erg op mijn eerste Grand Prix.