Zoeken

Rossi verlengt contract met Yamaha met 2 jaar

2 juli 2014
Valentino Rossi is het racen nog lang niet zat. De 9-voudig wereldkampioen heeft zijn contract met Yamaha met twee jaar verlengd, zo heeft het team vandaag in een persbericht laten weten.

Valentino Rossi_2014

Het afgelopen jaar leek Rossi aardig te zijn opgebrand, maar de nog steeds ongekend populaire coureur zat niet bij de pakken neer, zette Jeremy Burgess aan de kant en hervond de afgelopen winter zijn motivatie weer. En met succes. Van de acht wedstrijden stond Rossi vijf keer op het podium, waarvan vier keer op de tweede plaats. Momenteel is Rossi tweede in het kampioenschap, terwijl teamgenoot Lorenzo slechts op de vijfde plaats staat.

Lin Jarvis:
Ik ben erg blij dat het contract met Rossi voor 2015 en 2016 is afgerond. Sinds zijn terugkeer naar Yamaha in 2013 is het een positieve ervaring geweest voor iedereen die erbij betrokken is. Na twee moeilijke jaren ’weg van huis’ keerde Rossi vorig jaar niet alleen naar ons, maar ook naar zijn geliefde YZR-M1 terug. Racefans van over heel de wereld zijn blij hem weer in zijn oude vorm te zien en zijn er getuige van dat hij weer plezier in het racen heeft. De funfactor heeft bij Rossi altijd een belangrijke rol gespeeld, het was in 2004 een van de belangrijkste redenen: hij was op zoek naar een omgeving waarin hij plezier in het racen zou hebben.

 

Valentino Rossi:
Ik ben erg blij om aan te kunnen kondigen dat ik een nieuw contract met Yamaha heb getekend voor de komende twee jaar. Ik ben hier erg trots op. Het is erg belangrijk voor mij omdat het werkelijk leuk is om met iedereen binnen het team te werken, zowel Japanse als Europese medewerkers die al lange tijd bij me zijn. Het is geweldig omdat dit mijn doel was: ik wilde doorgaan, ik voel me goed en ben gemotiveerd om het beste te geven. Ik ben erg blij dat ik mijn YZR-M1 kan blijven rijden, het is al jaren mijn grote liefde en zal ook dit jaar en de komende twee jaar mijn liefde zijn. Grote dank aan iedereen, ik zal proberen het maximum te blijven geven en voorin mee te strijden. Geniet ervan.