Zoeken

Rossi moet vanuit pitstraat starten

18 september 2011
Valentino Rossi moet de Grand Prix van Aragon vanuit de pitstraat moeten starten. Na zijn tegenvallende kwalificatie heeft het team besloten de GP11.1 machine van Rossi van het zevende motorblok te voorzien, waar volgens de regelgeving van de MotoGP per rijder maximaal 6 motorblokken per seizoen zijn toegestaan.

 Valentino_Rossi_Aragon_2011

Hoewel beide fietsen van Rossi nog over een zo goed als nieuw motorblok beschikken waarmee volgens the Doctor probleemloos het seizoen uitgereden had kunnen worden heeft men desondanks besloten voor de race een zevende motorblok in te zullen gaan zetten.

Het team heeft hiertoe besloten omdat de trainingen hadden uitgewezen dat het nieuwe aluminium framedeel, waarmee beide GP11.1 racers gisteren waren uitgerust, alleen werkt in combinatie met het motorblok dat in Misano werd gebruikt. Hierdoor zag het team zich geconfronteerd met twee nagenoeg nieuwe motorblokken die voor de race niet konden worden gebruikt.

Het ziet er dus naar uit dat het team, als gevolg van de tegenvallende kwalificatie van Valentino Rossi, heeft besloten de race als veredelde testsessie te gebruiken voor de ontwikkeling van de 2012 racer.