Zoeken

Repsol viert 20e verjaardag sponsoring Honda

11 februari 2014
In het hoofdkantoor van Repsol in Madrid werd gisteren de 20e verjaardag van de samenwerking tussen de Spaanse oliegigant en Honda gevierd. En dat is op z'n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen, aangezien de sponsoring in februari 1995 begon. En dat is volgens onze kalender geen twintig maar slechts negentien jaar geleden.

Repsol Honda

Dat het partnerschap tussen Repsol en Honda voor beide partijen vruchtbaar is geweest staat als een paal boven water: 10 wereldtitels, 124 overwinningen en 338 podiums werden sinds het beging van de samenwerking behaald. Het is bovendien het langstlopende partnerschap tussen een sponsor en een fabrikant in de geschiedenis van de motorsport.

Ter viering van de 20e verjaardag had Repsol een speciaal feestje georganiseerd, waarvoor naast de huidige rijders Marc Marquez en Dani Pedrosa ook oud rijder en voormalig 500cc wereldkampioen Alex Crivillé was uitgenodigd. Naast een boel andere VIP's en CEO's. Alleen HRC's Executive Vice President, Shuhei Nakamoto, had vanwege slecht weer in Japan verstek moeten laten gaan.

Nu vinden wij dat elk excuus mag worden aangedragen om een feestje te legitimeren, maar om negentien jaar na het aangaan van een verbintenis over een 20-jarig jubileum te spreken gaat ons een stap te ver. Om Louis van Gaal te citeren: zijn wij zo slim of zijn zij zo stom?