Zoeken

MotoGP Aragon: pole nummer zeven voor Marquez

28 september 2013
Voor eigen publiek heeft Marc Marquez zijn derde opeenvolgende pole position, zijn zevende dit seizoen, veilig gesteld. In de allerlaatste seconden van Q2 zette de Repsol Honda coureur een tijd van 1'47.804 en was daarmee éénhonderdste seconde sneller dan Jorge Lorenzo, die enkele seconden daarvoor Dani Pedrosa al van de pole position had verdrongen.

Marc Marquez_Aragon_2013

Met opnieuw een kwalificatie ronderecord wist Marc Marquez op het circuit van Motorland Aragon zijn zevende pole position van het seizoen binnen te halen. De Repsol Honda coureur had op vrijdag ook al de snelste tijd op de klokken gezet, maar in de niet getimede vierde vrije training voor aanvang van de kwalificatie was het juist zijn teamgenoot die de snelste tijd op de klokken had gezet. De derde vrije training kon als verloren worden beschouwd, vanwege regen overnacht was de baan nog deels nat geweest en konden pas tegen het eind snelle tijden worden gerealiseerd.

Dat Marquez voor eigen publiek zijn derde opeenvolgende pole position scoorde was voor velen minder een verrassing dan de erg goede prestatie van Lorenzo, die in de vrije training de M1 maar niet aan het sturen kreeg, maar in de kwalificatie toch bijna de pole position had gescoord. Teamgenoot Valentino Rossi kwam in die vrije training ook duidelijk nog snelheid te kort, maar wist in zijn tweede run nog akelig dicht in de buurt van Pedrosa te komen. Stefan Bradl maakte de top vijf compleet.

MotoGP Aragon, tijden kwalificatie: