Zoeken

Marquez ontvangt LBOTY Award in Maleisie

26 maart 2014
Kersvers MotoGP wereldkampioen Marc Marquez heeft tijdens de ceremonie van de Laureus Awards in Maleisië de prestigieuze Laureus Breakthrough of the Year Award uitgereikt gekregen.

Marc Marquez

Op de leeftijd van twintig jaar werd Repsol Honda coureur Marc Marquez het afgelopen jaar tot MotoGP wereldkampioen gekroond en was daarmee de jongste wereldkampioen in de geschiedenis van de Grand Prix wegrace motorsport. Een prestatie die ook buiten de wereld van motorsport niet onopgemerkt is gebleven.

In de laatste stemronde liet het Spaanse talent, dat afgelopen weekend nog de openingsrace in Qatar op zinderende wijze op naam schreef, niet de minste finalisten achter zich: het Afgaanse cricketteam, de Duitse poolstok hoogspringer Raphael Holzdeppe, de Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana, de Britse golfer Justin Rose en de Australische golfer Adam Scott.

Marc Marquez kreeg de Award uitgereikt door niemand minder dan vijfvoudig 500cc wereldkampioen Mick Doohan uitgereikt. Volgens Marquez is de Award een van de belangrijkste prijzen die hij heeft mogen ontvangen. Marquez sprak daarna zijn steun uit aan de familie van vlucht MH370, die twee weken geleden van de radar verdween en nog steeds niet is gevonden.