Zoeken

Marco Simoncelli toegevoegd aan MotoGP Hall of Fame

3 februari 2014
Hij was dé spraakmaker van de MotoGP, maar kwam op 23 oktober 2011 tragisch om het leven. Reden voor Dorna om Marco Simoncelli toe te voegen aan de Hall of Fame als MotoGP Legende. Simoncelli is de 21e coureur die tot MotoGP Legende wordt ingewijd.

Marco Simoncelli

Het was hét tragische moment in 2011, toen in de tweede ronde van de MotoGP wedstrijd in Sepang Marco Simoncelli dodelijk verongelukte. Een schok voor alle fans wereldwijd, die de flamboyante Italiaan een week eerder in Phillip Island nog op het podium hadden zien staan.

Simoncelli was een verademing in de paddock dankzij z'n charisma, talent en rijstijl, die meer dan eens tot controversie leidde. Historisch is de persconferentie waar Lorenzo Simoncelli betichte van gevaarlijk rijgedrag, maar Simoncelli met zijn reactie de lachers op z'n hand wist te krijgen.

Sinds 2010 was Simoncelli onderdeel van de MotoGP paddock, na daarvoor in de 250cc actief te zijn geweest. In 2008 werd Simoncelli wereldkampioen in de 250cc, een titel die hij het daaropvolgende jaar maar net misliep. Het eerste leerjaar in de MotoGP liep zo voorspoedig dat hij van Honda een fabrieksfiets kreeg. In zijn veel te korte MotoGP carrière stond Simoncelli twee maal op het podium en behaalde twee maal de pole.

Reden voor Dorna om Marco Simoncelli Als MotoGP Legende toe te voegen aan de MotoGP Hall of Fame. De introductie zal dit jaar plaatsvinden tijdens de Italiaanse Grand Prix in Mugello.

Simoncelli is de 21e coureur die tot MotoGP Legende is verheven. Giacomo Agostini,Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Freddie Spencer, John Surtees, Casey Stoner en Carlo Ubbiali gingen hem voor.