Zoeken

Kevin Schwantz en COTA begraven strijdbijl

31 maart 2014
De vete tussen Kevin Schwantz en het COTA circuit in Texas is afgelopen week buiten de rechtbank om tot een positief eind gekomen. Volgens een persbericht van het circuit is de voormalig 500cc wereldkampioen nu als Ambassadeur van het circuit aangesteld om de komende MotoGP race op het circuit te promoten.

Kevin Schwantz

Mocht je het alweer vergeten zijn, Kevin Schwantz werd het afgelopen jaar door het Texaanse Circuit of The Americas tot persona non grata verklaard na een ruzie omtrent de rechten van de MotoGP race. Schwantz had zich jaren ingezet voor de komst van de MotoGP naar de staat Texas en was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het circuit en was daardoor van mening dat hij de organisator had moeten zijn, maar volgens het circuit had Schwantz zijn eigen invloed behoorlijk overtrokken.

Dieptepunt van de vete tussen Schwantz en het circuit was de persona non grata verklaring van de Grand Prix legende die daardoor niet meer op het circuit welkom was. Wat daarna volgde was een juridisch gevecht van bijna een jaar over de rol van Schwantz in de oprichting van het circuit.

Drie maanden geleden nam Schwantz echter de handschoen op en nam contact op met Bobby Epstein, voorzitter van het circuit, waarna beide partijen tot de conclusie zijn gekomen dat het beter is de strijdbijl te begraven.

Kevin Schwantz:
We zijn twee of drie maanden geleden weer in gesprek geraakt. Wat sms'jes, wat gechat en een paar telefoongesprekken. Het ijs was toen snel gebroken. Het is goed dat het juridisch gevecht nu achter ons ligt. Ik heb altijd het gevoel gehad deel van het project te zijn geweest. Ik was vanaf het begin erbij betrokken. Het zal goed zijn weer terug te zijn.
Grand Prix racing is mijn leven, en COTA te helpen met de marketing en promotie om de wedstrijd groter te maken is erg opwindend.

Kevin Schwantz is voor het evenement van dit jaar aangesteld als Grand Marshal voor de MotoGP race en zal in die hoedanigheid de Parade Laps tussen de trainingssessies door gaan leiden. Het circuit gaat daarnaast met Kevin Schwantz samenwerken om geld te zamelen voor de Simoncelli Foundation, opgericht ter nagedachtenis van Marco Simoncelli. Van elk kaartje dat tot 4 april voor de wedstrijd wordt gekocht zal COTA $1 aan de stichting doneren.