Zoeken

Honda verlengt contract met Marquez tot 2016

15 mei 2014
We denken niet dat er iemand is die anders had verwacht, maar nu is het officieel: Honda heeft het contract met wonderkind Marc Marquez, die tot nu toe alle wedstrijden dit seizoen met zowel de pole position als de overwinning aan de haal is gegaan, met twee jaar verlengd.

Marc Marquez Jerez

Het is de droom van elke fabriek, om een talent als Marc Marquez onder contract te hebben. De nog maar 21-jarige Spanjaard werd vier jaar geleden wereldkampioen in de 125cc, won twee jaar later de titel in de Moto2 om het afgelopen jaar als debutant meteen met de wereldtitel in de MotoGP aan de haal gegaan.

Niet vreemd dat het dus een topprioriteit binnen Honda was om het contract met het Spaanse supertalent zo snel mogelijk te verlengen. Sinds Marquez deel van het Repsol Honda Team uitmaakt is hij op twee wedstrijden na alle wedstrijden op het podium geëindigd, waarvan tien overwinningen, zes tweede plaatsen en vier derde plaatsen. In meer dan de helft van de wedstrijden - dertien in totaal - mocht Marquez van de pole position vertrekken.

In zijn debuutjaar in de MotoGP brak Marquez record op record en is ook dit seizoen hard op weg zich onsterfelijk te maken. Als Marquez het komende weekend in Le Mans weer op het podium staat, is hij de 25e coureur die in de 65-jarige geschiedenis van de wegrace Grand Prix die de mijlpaal van zestig podiums heeft behaald. Mocht Marquez winnen dan is hij de eerste coureur sinds Giacomo Agustini 1972 die de eerste vijf wedstrijden van het seizoen ongeslagen is.

Marc Marquez:
Ik ben erg bij om te kunnen vertellen dat mijn contract met HRC is verlengd. Ik heb er altijd van gedroomd om deel van het Repsol Honda Team uit te kunnen maken, en die droom werd anderhalf jaar geleden werkelijkheid. Alles ging erg snel het afgelopen seizoen en ik had nooit gedacht dat we zouden bereiken wat we hebben gedaan. Wereldkampioen worden in mijn eerste seizoen was een andere droom die werkelijkheid werd. Het is een grote eer om deel uit te maken van de Honda familie en ik ben blij om nog twee seizoenen bij deze speciale groep mensen te kunnen blijven.

Shuhei Nakamoto, Honda Racing Executive Vice President:
We zijn erg tevreden tot een nieuwe overeenkomst te zijn gekomen om Marc nog twee seizoenen in het team te houden. Als Honda wilden we natuurlijk dat Marc in onze familie bleef en dat wilde hij zelf ook. Het was logisch het contract te verlengen, ook al is het nog vroeg in het seizoen. Hij geniet van een fantastische start van het 2014 seizoen en hoewel hij nog steeds aan het leren is, is zijn vermogen om informatie te absorberen en zich aan de machine aan te passen opmerkelijk.

MotoGP
Starts: 22
Podiums: 20 (10 x 1st, 6 x 2nd 4 x 3rd)
Poles: 13
Snelste raceronde: 13
Wereldkampioen: 2013

Moto2
Starts: 32
Podiums: 25 (16 x 1st, 6 x 2nd, 3 x 3rd)
Poles: 14
Snelste raceronde: 7
Wereldkampioen: 2012

125cc:
Starts: 46
Podiums: 14 (10 x 1st, 4 x 3rd)
Poles: 14
Snelste raceronde: 9
Wereldkampioen: 2010