Grand Prix Mugello: uitslag 125cc

6 juni 2010

Marc Marquez heeft de 125cc race op het circuit van Mugello gewonnen. De Spaanse Red Bull Ajo Motorsports coureur wist op de streep zijn landgenoten NicolaS Terol en Pol Espargaro voor te blijven, en scoorde daarmee zijn eerste overwinning in zijn 125cc carrière.

De openingsrace op het Toscaanse circuit was wederom om je vingers bij af te likken. Voor het eerst dit seizoen mocht Sandro Cortese van de pole position vertrekken, maar de Avant Ajo Derbi rijder ging in de tweede ronde onderuit en zag daarmee zijn zege in rook opgaan. Cortese wist de wedstrijd op een laatste plaats te vervatten, maar zou in de 8e ronde voor de tweede keer onderuit gaan.

Aan de kop van het veld ontstond een spannend gevecht tussen kopstarter Nicolas Terol, Pol Espargaro, Bradley Smith en Marc Marquez. Het viertal liep met grote stappen weg van de rest van het veld en zou tot het eind van de race in close gevecht met elkaar blijven. Even leek Bradley Smith de beste kaarten in handen te hebben, maar de Britse Bancaja Aspar rijder werd in de laatste ronden terugverwezen naar de vierde plaats.

Vijfde plaats ging naar Efren Vasquez, die na een goede start al snel het tempo van de kopgroep niet kon volgen. De Tuenti Racing coureur vocht een spannend gevecht om die vijfde plaats met Stipa Molenaar rijder Randy Krummenacher en Esteve Rabat, die uiteindelijk op een zesde en zevende plaats eindigden. Op ruime afstand van dit trio maakten Koyama, Zarco en Danny Webb de top 10 compleet.

Bij de Nederlanders reed Jasper Iwema een ijzersterke race. De CBC Corse rijder leidde een groep met zes rijders in gevecht om de zesde plaats, wist zich zelfs naar de 12 plaats te rijden maar moest in de slotronde genoegen nemen met een 14e plaats, met een miniem verschil van 0.022 seconden op P12. Michael van der Mark reed zijn tweede race in de 125cc wederom uit en finishte op een 22e plaats, op 1'21.764 seconden van racewinnaar Marc Marquez.