Zoeken

GP Spanje, Jerez: 125cc

2 april 2008

Bradley Smith startte net zoals de eerste wedstrijd vanaf pole. Iedereen kwam bij de start goed van de plek en Terol, Talmacsi, Bradl, Corsi en Bonsey doken direct bij Smith in het achterwiel. In de tweede ronde was het Terol die het veld aanvoerde, terwijl Corsi daarachter met een strakke inhaalactie zichzelf naar de tweede plek reed. Tot ongeveer halverwege de wedstrijd was dit het beeld. Terol aan kop terwijl Corsi, Bradl, Smith en Nieto het met elkaar aan de stok hadden achter de kopman. Talmacsi moest dit toezien vanaf de zijlijn, zijn Aprilia had het toen al begeven. Alweer geen finish voor de titelverdediger die zich vast een beter begin van het seizoen had voorgesteld. Achter het vijftal aan kop was het Bonsey die het tempo niet meer helemaal kon bijbenen en hij reed dan ook verder een eenzame wedstrijd op weg naar een goede klassering.

Start.jpg

Corsi had intussen de leiding overgenomen van Terol en hij stond deze ook niet meer af. In zijn rug woedde nog wel een hevige strijd om de tweede plaats, maar nadat Smith bij een inhaalpoging zich verkeek op de bocht was de tweede plaats stevig in handen van Terol. Bradl nam het voortouw van de achtervolgende drie in een poging het gat te dichten. Maar dit had weinig effect, de teammaatjes liepen aan kop wat verder weg en hadden al gauw een gat van zo'n anderhalve seconde naar de drie achtervolgers. Een eindje achter Bonsey waren het Di Meglio, Cortese, Redding en Aegerter die het met elkaar aan de stok hadden voor de zevende positie. Olive en Webb behoorden aan het begin van de wedstrijd ook nog toe aan deze groep maar beiden kwamen onzacht met het asfalt in aanraking.

Webb_Jerez_Race.jpg

Met een paar rondes nog te gaan wist Smith de derde plaats te pakken en stond deze niet meer af aan zijn belager Bradl hoewel deze Smith wel hard liet knokken in de laatste ronde en pas op de meet gezien was. Nieto. Corsi op zijn beurt liep op het laatst nog wat uit op zijn teamgenoot en reed zo onbedreigd af op zijn eerste zege voor 2008, gevolgd door Terol en even daarna Smith met naast zich Bradl. Nieto pakte de vijfde plaats met een flinke voorsprong op de nummer zes Bonsey. In de groep daarachter was het uiteindelijk Redding die de rest te snel af was en de zevende plek pakte.   

Stevie Bonsey:

Deze race was echt goed. Ik was erg nerveus voor de start maar zodra de lichten uitgingen wist ik dat het moest gebeuren. De start was goed en kon gelijk aansluiten bij de kopgroep. Na 5 of 6 ronden begon ik te glijden maar ik denk dat dat kwam door het harde pushen in de bochten om maar niet de aansluiting te verliezen. Ik ben erg blij en dit is een goede start voor de rest van het seizoen.

Hugo van den Berg:

Ik had een goede start en wist in de eerste ronden al direct een paar mensen te pakken waar ik op hoopte. Ik wist een goed ritme te rijden en reed mijn snelste rondetijd ooit hier. Met Iannone en Cluzel had ik een goed gevecht en ik kon zed goed bijbenen. We reden samen op richting plek 15 maar helaas liep mijn motor stuk. Deze race was voor mij super en mijn rondentijden lagen dichter bij de kopgroep dan ooit. Zeker gezien mijn 30e startplek is dit misschien wel een van mijn beste races ooit geweest. Ik hoop deze progressie mee te nemen naar de volgende race in Estoril  

Berg_Jerez_Race.jpg 

Danny Webb:

Ik had een redelijk start en verloor geen plekken. In de eerste paar ronden zat ik vast in de tweede groep. Ik probeerde naar voren te rijden door de groep heen. De motor stopte even waardoor ik terug viel naar de 13e plek. Ik moest toen opnieuw beginnen en dat lukte. Mijn rondetijden waren veel beter en ik wist dat ik sneller was. Het lukte om weer door de groep heen naar voren te rijden en kwam terug naar de 8e plek. Olive was de laatste rijder van de groep welke ik nog moest passeren om vrij baan te hebben richting de kopgroep. Ik passeerde hem in de laatste bocht meer ik verloor de controle over de voorkant en nam Olive mee in mijn val. Ik voelde gelijk dat mijn vinger geraakt was maar gelukkig bleek het alleen een vleeswond in mijn linker ringvinger welke een aantal hechtingen nodig had. Voor de volgende race geen probleem en ik zal zeker weer in de top 10 aanwezig zijn.

Voor de volledige uitslagKlik.   

Bron/Foto's: DeGraaf Grand Prix Team