Zoeken

GP San Marino - 125cc

4 september 2007

Bij de start van de 650e 125cc Grand Prix ging het al bijna mis toen Corsi van zijn lijn afweek en Talmacsi aantikte. Gelukkig gebeurde er niets en konden bij coureurs hun weg vervolgen. In de eerste bocht bleven verdere valpartijen de heren bespaard, hier was vooraf toch wel enige angst voor omdat de bocht zo krap is. Even verderop ging het wel fout voor Sandi die hard van zijn motor ging maar er gelukkig goed vanaf kwam. Pasini had de leiding, gevolgd door Faubel, Corsi en Pesek die vanaf pole minder goed vertrok.

De Nederlanders Litjens en Van den Berg hadden allebei een goede start en eerste ronde en pakten allebei een paar posities, Litjens van 31 naar 24 en Van den Berg van 34 naar 28. Helaas konden ze de lijn niet doortrekken en moesten ze later weer posities prijsgeven aan de concurrentie.

Misano_Race_Litjens.jpg

Joey Litjens goed van start 

Na een paar rondes is het Pasini die zich makkelijk laat passeren na een iets wijdere lijn te hebben gereden. Faubel, Corsi en Talmacsi gingen hem makkelijk voorbij. Vlak achter deze kopgroep waar ook Pesek in reed waren het Koyama en Gadea die net niet konden volgen. Daarachter kwam de rest van het veld op ruimere afstand. Koyama zou de hele wedstrijd net niet de aansluiting vinden bij de kopgroep maar bleef volhardend in de achtervolging. Aan de kop was het na een paar wisselingen Pasini die de concurrentie eens goed bekeken had en actie ondernam. Niet alleen nam hij de koppositie over, maar in een aantal opeenvolgende snelste rondes wist hij een gaatje te slaan naar de rest. Corsi deed alle moeite om de aansluiting met Pasini niet te verliezen, maar werd hierbij gehinderd door de strijd om zijn eigen positie. In de achtervolging op Pasini waren het Pesek, Faubel en Talmacsi die het Corsi moeilijk maakten.

bocht.jpg

De strijd om de tweede plaats leverde drie rondes voor het eind een eerste slachtoffer. Pesek verloor bij het uitkomen van de bocht teveel grip en schoof de baan af. Helaas voor hem kon hij zijn eerste pole van dit seizoen niet omzetten in een goed resultaat. Koyama die daar vlak achter reed kon de glijdende Pesek ontwijken. Met nog rondes te gaan had de Japanner nog meer geluk, rijdend op een vijfde plaats had hij voor zich in plaats van een felle strijd om de tweede plaats ineens alleen nog maar Talmacsi rijden. Talmacsi, Corsi en Faubel zaten dicht op elkaar bij het ingaan van een bocht. Corsi vertraagde waardoor Faubel geen kant meer op kon en zichzelf en Corsi uit de strijd reed. Corsi moest daarna opgeven, Faubel zelf kon nog door maar kwam als zeventiende over de finish en deed dus geen goede zaken in het kampioenschap.

val.jpg

Corsi in een ongelukkige positie 

Achter deze strijd was er nog enige spanning om de zesde plaats, Krummenacher, Bradl, Smith, De Rosa, Ranseder, Rabat en Olive zaten dicht bij elkaar en moesten tot op de finish knokken voor hun positie. Uiteindelijk was het Krummenacher die van deze groep aan het langste eind trok.

Pasini:

Winnen hier voor al mijn vrienden, bekenden en fans is speciaal voor mij. Niet alleen reed ik een perfecte wedstrijd en kon ik de overwinning pakken, ook betekende dit de 100e overwinning voor Aprilia. Ik ben dan ook heel blij en wil het team bedanken voor dit weekend!

Pasini kon onbedreigd zijn derde overwinning van het seizoen pakken gesteund door zijn landgenoten. Zijn overwinning betekende ook de 100ste overwinning voor Aprilia in de 125cc-klasse. Door de valpartij achter hem kon Talmacsi onbedreigd naar de tweede plaats rijden en kreeg Koyama als dank voor zijn inzet de derde plek in de schoot geworpen. Gadea reed onopvallend zijn rondjes maar werd uiteindelijk toch nog vierde. De top zes bestond verder uit Espargaro en Krummenacher. Litjens kwam als 27e over de finish en Van den Berg reed de wedstrijd uit op de 31e plaats.

Joey Litjens:

Ik kwam heel goed weg van de start, eigenlijk zoals altijd. Ik stormde meteen door van de 31e naar de 24e plaats. Voor me viel Federico Sandi, in de tweede bocht. Daardoor moest Roberto Tamburini in de remmen en die blokkeerde mij. Ik viel bijna stil, dus daar gingen al die gewonnen plaatsen weer. Jammer. Ik probeerde wel meteen weer mijn ritme te vinden en ik kwam ook wel in een mooie groep terecht. Maar er waren daarin zoveel onderlinge gevechten en zulke wisselende tempo’s, dat ik niet naar voren kwam. Er had meer in gezeten dan een 27e plaats. Dus nee, ik ben zeker niet tevreden.


Randy Krummenacher:

Mijn fysieke conditie heeft me veel geholpen. De anderen begonnen foutjes te maken maar ik kon constant blijven rijden. Op het eind kon ik Stefan Bradl nog inhalen. Ik haalde hem aan de binnenkant van een snelle rechterbocht in. Al met al, als ik kijk naar het begin van het weekend en nu mag ik niet klagen, het is een goede race geweest!  

Voor het kampioenschap deed Talmacsi de beste zaken met zijn tweede plaats. Hiermee nam hij de leiding over in het wereldkampioenschap. Ook Koyama kon tevreden zijn, hij nam de derde plaats over van Pesek die geen punten behaalde met zijn twintigste plek. Ondanks zijn no-score staat Faubel toch nog tweede op 10 punten van Talmacsi. 

Voor de volledige uitslag en tussenstand in het kampioenschap. (pdf

Foto's: asparmedia/degraafgp