Zoeken

GP Le Mans: uitslag 125cc

23 mei 2010

Voor de tweede opeenvolgende keer heeft Pol Espargaro de 125cc Grand Prix op naam weten te schrijven. In een zinderende finale wist de Tuenti Derbo Racing coureur zijn landgenoot Nicolas Terol voor te blijven.

Terol mocht voor het eerst in zijn carrière van de pole position vertrekken. De Bancaja Aspar coureur nam meteen kopstart in de race en leek direct een gat te kunnen slaan met de achtervolgers, die even werden aangevoerd door Esteve Rabat die vanaf de 10e startplek een superstart had gekend.

Al snel wist Pol Espargaro orde op zaken te stellen, zich naar de tweede plaats te rijden om vervolgens het gat met Terol te dichten. Het gevecht tussen beide kemphanen, die in Jerez ook al de dienst uitmaakten, zou pas in de allerlaatste ronde in het voordeel van Terol worden beslecht. Met zijn zege heeft Terol het gat in de tussenstand teruggebracht tot twee punten.

Achter beide Spanjaarden ontstond een spannend gevecht om de derde plaats. Onder leiding van Bradley Smith vochten Smith, Marquez, Vazquez en Cortesi om de derde en laatste podiumplaats. Rabat en Koyama konden het tempo van de groep niet volgen en moesten gaandeweg de race het viertal achtervolgers laten gaan.

Met beide Spanjaarden Marquez en Vazquez die elkaar in de wielen aan het rijden waren leek Bradley Smit op weg naar een zekere derde plaats, maar de Brit maakte in de laatste ronde een stuurfout, zag zijn voorsprong tot nul reduceren en werd vervolgens eerst door Marc Marquez en een bocht later door Efren Vazquez brutaal voorbij gestoken. Marquez finishte op een 3e plaats, Vazquez werd vierde en Bradley Smith finishte op een vijfde plaats.

Bij de Nederlanders deed Jasper Iwema wederom goede zaken. De rijder uit het team van CBC Corse was wederom in gevecht met Jonas Forger, en wist de Duitser in de slotronde achter zich te houden. Iwema finishte op een uitstekende 12e plaats. Michael van der Mark eindigde zijn eerste race als vaste rijder in de 125cc Grand Prix op een 22e plaats.