Zoeken

GP China - 250cc

8 mei 2007

Wie stopt Lorenzo?

Lorenzo pakte derde zege van het seizoen

Ook de grote prijs van China werd dit weekend op naam gezet van regerend wereldkampioen Jorge Lorenzo. Niemand lijkt hem op dit moment te kunnen stoppen om de titel opnieuw naar zich toe te trekken.

Lorenzo opent dit seizoen zeer succesvol

De opening van de van pole gestarte coureur van het Fortuna Aprilia team was eigenlijk heel slecht. Hij maakte in de eerste ronde al een behoorlijke fout en moest daardoor de motor wijd laten gaan. Dit kostte hem enkele plaatsen en hij gaf daarmee de leiding aan Dovisioso. Dit leek op dat moment echter erger dan het was, want al binnen een paar ronden was hij weer terug aan de kop. Vanaf dat moment hadden de andere coureurs alleen nog maar het nakijken.

Halverwege de race was zijn voorsprong rond de vier seconden en koos hij ervoor om te consolideren. Na 22 ronden kwam hij dan ook met diezelfde voorsprong over de finish. De spanning zat eigenlijk in het gevecht tussen Bautista, Dovisioso en De Angelis om het podium. Dit gevecht pakte helemaal aan het einde van de race het beste uit voor Bautista, die daarmee een schitterende 2e plaats veilig stelde. Derde werd een teleurgestelde Dovisioso. Hij was het niet eens met de manier waarop Bautista hem vlak daarvoor was gepasseerd. De Angelis kon aan het einde van de race niet meer volgen en moest zich tevreden stellen met de vierde plaats.

KTM coureur Kallio zou Lorenzo niet achter zich houden

In het kampioenschap gaat Jorge Lorenzo nu rijkelijk aan kop met een voorsprong van maar liefst 27 punten na vier races. Dovisioso en De Angelis zullen dus nog flink aan de bak moeten om nog kans te maken op een wereldtitel in 2007.

Andrea Dovizioso:

Tijdens de warm-up wist ik al dat deze race moeilijk zou worden, want Lorenzo was heel erg snel. Gedurende de race was mijn machine goed, maar achter had ik problemen met de grip. In de laatste zeven ronden heb ik alles geprobeerd omdat ik wist dan Bautista en De Angelis vlak achter me reden. Bij de laatste bocht in de laatste ronde veranderde Bautista zijn lijn voordat hij remde en daardoor raakten we elkaar. Dat was gevaarlijk!

Hier kun je de volledige uitslag bekijken.

Foto's: KTM (F. Kirn)/Fortuna Aprilia