Zoeken

GP Catalunya - kwalificatie Moto2: vijf uit vijf voor Bradl

4 juni 2011
Grand Prix Catalunya: kwalificatie Moto2:

Na in de vrije training niet écht potten te hebben kunnen breken heeft Stefan Bradl in de kwalificatie toch zijn vijfde opeenvolgende pole position weten te scoren. De Viessmann Kiefer Kalex coureur reed een tijd van 1'46.753 en was daarmee ééntiende seconde sneller dan Aleix Espargaro, die daarmee voor het eerst in de Moto2 vanaf de eerste startrij mag starten. De derde tijd ging naar Yuki Takahashi, die op de valreep Luthi van de eerste startrij wist te verdringen.

Stefan_Bradl_Catalunya_2011
Foto © motorradrennen.com

Het sterke optreden van de Bradl in de kwalificatie was ook voor de 21-jarige Duitser zelf een verrassing. Voor het eerst dit seizoen kreeg Bradl zijn Kalex Moto2 racer zonder aanwijsbare reden niet goed aan het sturen, maar in de kwalificatie vielen de puzzelstukken op z'n plaats. Halverwege de training, net toen het plaatselijk onverwacht was gaan regenen en niemand nog een snelle tijd leek neer te kunnen zetten, zette Bradl een snelle tijd en verdrong daarmee Aleix Espargaro van de pole.

De regen zette echter niet door, waardoor in de laatste tien minuten iedereen weer de baan op ging om een snellere tijd op de klokken te zetten. Ook Bradl, die zijn eigen tijd nog met bijna ééntiende seconde wist aan te scherpen. Espargaro lukte dat niet, maar behield wel de tweede plaats op de eerste startrij, terwijl Yuki Takahashi in de laatste minuten een derde tijd op de klokken wist te zetten.

De tweede startrij zal morgen worden gevuld door Thomas Luthi, Marc Marquez en Bradley Smith, die het eerste slachtoffer van de plotsklapse regenval was en op hoge snelheid met zijn Tech 3 machine onderuit was gegaan. Ook Simone Corsi, die gisteren nog de snelste man op de baan was geweest, ging onderuit en moest daardoor genoegen nemen met een 15e tijd. Grootste pechvogel was echter 2010 polezitter Andrea Iannone, die al in de eerste minuten op spectaculaire wijze onderuit ging en daardoor het grootste deel van de kwalificatie in de pits moest doorbrengen. In de slotminuten wisten de monteurs de Italiaan echter weer op de baan te krijgen, waardoor Iannone zich alsnog naar een - naar omstandigheden uitstekende 22 startplaats wist te rijden.