Zoeken

GP Catalunya - 125

14 juni 2007

KTM doet goede zaken!

Koyama pakt eerste zege.

In een wedstrijd die gedomineerd leek te gaan worden door het Aspar team werd de uitslag niet door hen bepaald, maar door KTM die de winst naar zich toe trok in de persoon van Koyama. Teamgenoot Krummenacher pakte de derde plaats en bezorgde het KTM team daarmee een plezierige dag.

Het Aspar team aan kop van het veld

De eerste bocht van de wedstrijd is het helaas al over en uit voor Joey Litjens. Hij kwam goed van de plek en had al een positie of 8 gewonnen toen hij ongelukkig in aanraking kwam met Ranseder met een val als gevolg. De rest van het veld bleef wel overeind en het was Faubel die de leiding in handen had. Nog geen 2 ronden later kwam de pechduivel Pasini weer eens bezoeken: hij kwam hard ten val toen zijn machine bij het insturen een vastloper kreeg. Er ontspon zich in de kopgroep een mooi gevecht tussen Gadea, Talmacsi, Koyama, Faubel, Pesek, Smith, Espargaro en Krummenacher.

Het was continue stuivertje wisselen tussen de heren en een plezier voor de toeschouwers. Krummenacher ging steeds beter rond en nam zelfs brutaal de leiding een paar rondes voor het eind. Dit duurde niet heel lang maar hij bleef goed bij de les. Dit kon niet gezegd worden van Pesek die zich verkeek op de lijn van Faubel en hem van de baan reed.

KTM onderweg naar een goede dag

Met nog 3 ronden te gaan waren het Koyama (vertrokken vanaf plek 7), Krummenacher(vertrokken vanaf plek 15), Talmacsi en Gadea die zich hadden losgereden van de rest van het veld en zich konden opmaken voor de eindstrijd. Met een ultieme inhaalpoging wist Koyama op kop te komen en de overwinning voor zich op te eisen, de allereerste van zijn carrière. Vlak achter hem was het zijn teammaat die zijn eerste podium van z"n carriere binnenhaalde en zo het feest compleet maakte voor KTM. Smith reed in de aanloop naar z"n thuisgrand-prix een verdienstelijke wedstrijd en vocht zich naar een zesde plek. Getuige zijn instelling is hij vast van plan over 2 weken voor vuurwerk te zorgen voor het thuispubliek.

Smith

Ik mag niet klagen, maar het was meer demoraliserend dan anders omdat ik deze race makkelijk had kunnen winnen. Ik deed het beste wat ik met de motorfiets kon doen vandaag, evenals mijn team, maar ik moest de remmen meer gebruiken dan ik eigenlijk zou hebben gewild om te voorkomen dat ik uiteindelijk een fout zou maken. Na een kleine fout in de negende ronde kon ik de leiders niet meer achterhalen, maar niemand in die groep was sneller dan mij. Ik had jammer genoeg niemand meer om te slipstreamen en verloor daardoor tijd op het rechte stuk.

Voor het kampioenschap deed Talmacsi goede zaken. Doordat Faubel niet aan de finish kwam en Gadea achter hem eindigde staat hij nu eerste met 13 punten voorsprong op de nummer 2. De Italiaanse coureur Lombardi, die in de kwalificatie ten val kwam en zijn enkel brak, moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan voor een operatie aan zijn kwetsuur.

Koyama

Wat een ongelofelijk einde aan een moeilijk weekend. Nadat ik 22e stond na de eerste qualificatie op vrijdag had ik nooit kunnen dromen van dit resultaat in de race. Ik kon mij rivalen 1 voor 1 aan het eind van de rechte stukken pakken. Uiteraard was het een zwaar gevecht,het was erg warm en op de helft van de race was ik overal aan het sliden. Maar gelukkig behield ik mijn ritme en concentratie en heb ik de laatste ronde 100% gegeven om voor Talmacsi te eindigen.

 

Krummenacher

Ik had echt een goede start, ik zat direct in het 2e groepje rijders en realiseerde me toen dat ik nog harder kon. De anderen waren nogal aan het sliden, maar ik had genoeg grip met dank aan een zachte compound, aangeraden door mijn chef monteur. Toen ik in het eerst groepje aankwam probeerde ik niet te denken tegen wie ik reed maar ik probeerde mijn concentratie vast te houden en geen fouten te maken. Ik heb altijd geloofd in een podiumplek, maar niet dit weekend al.

Voor de

volledige uitslag.

Volgende race: 24 juni, Donington Park, Engeland!

Foto"s: ktmracing/apriliaracing