Zoeken

Goede tweede Moto3 testdag Valencia voor RW Racing

13 februari 2014
De tweede dag van de Moto3 IRTA-test in Valencia was aanzienlijk beter dan de eerste – in het algemeen maar zeker ook voor RW Racing GP. Zowel Ana Carrasco als Scott Deroue verbeterden gedurende de dag hun tijden, maakten veel kilometers en leerden veel over hun motor.

Scott Deroue_Valencia_wintertest

Door het warmere weer konden de coureurs zich beter concentreren op het programma dat ze hadden af te werken en meer testwerk verrichten. Ook RW Racing GP kon veel veranderingen en aanpassingen uitproberen, waardoor de snelheid en de handelbaarheid van de motoren verbeterde. De effecten waren meteen zichtbaar. Ana Carrasco haalde meteen al 1,4 seconde van haar rondetijden van gisteren af, Scott Deroue 1,1 seconde.

Gedurende de dag verbeterden beiden zich verder. Carrasco kwam tot 1.41,393, Deroue tot 1.41,765. De Nederlandse debutant had misschien nog wel sneller gekund, maar hij ging net iets over het randje in zijn snelste ronde van de middagsessie. Het was maar een kleine schuiver en Deroue kon wel verder, maar van testen kwam niets meer en daardoor bleef de teller voor hem staan op 46 ronden.

Carrasco streepte er 77 af en was vooral blij met de ontwikkelingen in de ochtendsessie. Ze zat meteen goed in haar ritme en kon een boel werk verzetten. De wind verstoorde dat ritme ’s middags, maar de resultaten stemden zowel de Spaanse als het team tevreden.

Jarno Janssen, teammanager:
Het was een goede dag. Jammer dat Scott onderuit ging, want ik denk dat er meer in had gezeten. Gelukkig was er weinig aan de hand. Op dit moment is 25ste voor hem voldoende. Ana deed het heel goed, maar ik hoop toch dat ze morgen nog harder kan. Uiteindelijk zijn we hier niet alleen om kilometers te maken, maar ook om te kijken waar we staan ten opzichte van de rest. Het doel voor Ana is om dichter bij de top 15 te komen.