Zoeken

Geslaagde eerste test voor RW Racing GP

10 februari 2014
RW Racing GP heeft een geslaagde eerste test achter de rug in Almeria. Zowel Ana Carrasco als Scott Deroue gebruikte de twee dagen om te wennen aan de Kalex KTM en het racegevoel weer terug te krijgen als voorbereiding op de officiële IRTA-test in Valencia, die dinsdag begint. Daarnaast kondigt RW Racing GP met trots aan een nieuwe en nauwe samenwerking aan te gaan met de stichting Against Cancer waarvan Scott Deroue zal optreden als ambassadeur.

Scott Deroue_Moto3

In Almeria begon voor RW Racing GP het seizoen 2014 en Ana Carrasco en Scott Deroue waren blij dat ze weer mochten rijden. Het was voor beiden even wennen aan hun nieuwe machines, zeker na de wintermaanden. Carrasco maakte vrijdag een tuimeling, waarbij ze zelf ongedeerd bleef maar de Kalex KTM wel beschadigd werd, zodat ze de rest van de middag verplicht vrijaf had.

Deroue reed ruim 50 rondjes op de eerste dag maar had op zaterdag veel last van de aantrekkende wind. Samen met het team besloot hij dat het verstandiger was om aan de kant te blijven en langs de baan te kijken naar de verrichtingen van zijn nieuwe collega’s. Carrasco benutte de zaterdag maximaal met meer dan 60 rondes.

Zondag was een vrije dag voor het team. Carrasco nam deel aan een supermoto-training in Murcia, Deroue en de rest van het team reden naar Valencia om daar alles in gereedheid te brengen voor de driedaagse test die daar dinsdag begint.

Teammanager Jarno Janssen:
Het was voor het hele team een prima test. Met twee dagen hard werken kon iedereen weer wennen aan elkaar en aan de motorfietsen. De omstandigheden waren goed: zonnig en droog maar vooral op zaterdag waaide het wel hard. Met name Scott had daar last van. Met het oog op de test in Valencia wilden we geen risico’s nemen en dus hebben we hem aan de kant gehouden. We zijn klaar voor de eerste officiële test en het ziet er allemaal veelbelovend uit. We zullen in Valencia zien hoe we ervoor staan.

#9 Scott Deroue:
Vooral vrijdag was een goede dag voor mij. Ik kon veel rijden en wennen aan de motor. Zaterdag was de wind te sterk en om problemen te voorkomen hebben we er vroeg een punt achter gezet. Maar ik heb langs de baan gekeken naar wat de anderen allemaal deden en daar heb ik ook weer van geleerd. Het was dus zeker geen verloren dag.

#22 Ana Carrasco:
We vertrekken met een goed gevoel naar Valencia na deze twee dagen testen. Ik had geen grote problemen met de overstap van de KTM naar de Kalex KTM. De motor voelt goed aan. Natuurlijk moest ik wel vertrouwen opbouwen en met het aftasten van de grenzen maakte ik vrijdag een schuiver. Niks ernstigs maar de motor was wel beschadigd dus ik kon niet verder. Zaterdag had ik het ritme snel weer te pakken en was het met 65 ronden een uitstekende dag. Ik ben zeker tevreden en ik kijk uit naar de eerste echte krachtmeting in Valencia.