Zoeken

FB Corse presenteert MotoGP Team

16 februari 2010

Na een valse start als gevolg van de telkens weer uitgestelde presentatie en de tot Hoppergate gedoopte klucht omtrent het al dan niet onder contract hebben van John Hopkins was het vorige week dan eindelijk zover: FB Corse presenteerde het FB Racing Team.

FB_Corse_team.jpg

Na anderhalf jaar hard werken kon het FB Corse Team eindelijk het echte genot van motorracen en hun doelen voor de komende tijd presenteren in het hoofdkantoor van hoofdsponsor Virgin Radio Italia. Naast de al eerder bekend gemaakte rijder Gary McCoy werd nu ook de FB01 MotoGP machine onthuld.

De FB01 werd ontwikkeld door ORAL Engineering, dat daarmee al in 2007 een aanvang nam. De 799cc drie-in-lijn levert volgens opgave meer dan 200 Pk bij 18.000 toeren. Dit hoge toerental wist men te realiseren dankzij pneumatische klepbediening. FB_Corse_FB01.jpgNaast -voor MotoGP begrippen- standaard zaken als een slipperclutch, ride by wire, traction control, launch control en engine brake control is de FB01 tevens voorzien van een semi-automatische versnellingsbak.

Of het team dit jaar daadwerkelijk aan de start zal staan in de MotoGP is nog niet zeker. Organisator Dorna wil het vrijgeven van de vaste startplaats laten afhangen van de prestaties tijdens de komende IRTA test in Sepang. Alleen als de machine competitief genoeg is zal het team een vaste startplek in de MotoGP worden toegewezen.

FB_Corse_FB01_McCoy.jpg

Naast de MotoGP zal het team ook gaan aantreden in de Moto2, waar Simone Grotzkyj Giorgi met de Bimota HB4 van start zal gaan.