Zoeken

Eerste beeld Husqvarna Moto3 racer

29 januari 2014
Het nieuws werd in november vorig jaar al wereldkundig gemaakt, maar nu heeft KTM een eerste beeld vrijgegeven van de nieuwe Moto3 racer die onder de merknaam Husqvarna in het Moto3 wereldkampioenschap zal worden ingezet. De Husqvarna Moto3 racer zal worden gereden door Danny Kent en Niklas Ajo.

Husqvarna Moto3_Kent

Hoewel de intrede van Husqvarna in het Moto3 wereldkampioenschap volgens Husky's hoofd van Motorsport Pit Beirer als nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Husqvarna moet worden gezien, is de Husqvarna Moto3 racer niet meer dan een KTM Moto3 racer die onder de merknaam Husqvarna wordt ingezet. Een spel dat in het verleden al door Aprilia werd gespeeld door de RS250 onder de merknaam Gilera in de 250cc in te zetten.

Het tot Red Bull Husqvarna Factory Racing gedoopte Moto3 team wordt geleid door Aki Ajo, die de afgelopen jaren al met de KTM Moto3 racer en Danny Kent actief was in de Moto3. Het grootste succes haalde Aki Ajo in 2010, toen zijn team met Marc Marquez wereldkampioen werd.

Binnen het Red Bull Husqvarna Factory Racing team zal Danny Kent de officiële fabrieksrijder zijn, waar Niklas Ajo de officiële fabrieks-ondersteunde rijder is die in een ander team is ondergebracht.