Zoeken

Bridgestone verlaat MotoGP eind 2015

1 mei 2014
Op de vooravond van de eerste van vier Spaanse Grand Prix heeft Bridgestone aangekondigd aan het eind van het 2015 seizoen de MotoGP te gaan verlaten. Geïnteresseerde merken hebben nu tot 22 mei de tijd om zich bij Dorna te melden met een voorstel het stokje van Bridgestone vanaf 2016 over te nemen.

Bridgestone Battlax_MotoGP

Naar de exacte reden is het slechts gissen, maar volgens het officiële persbericht heeft Bridgestone al haar doelen bereikt en is in de MotoGP zoveel ervaring opgedaan waar de consument de komende jaren nog flink van zal profiteren. Volgens Bridgestone is nu dan ook het juiste moment aangebroken om een exit strategie op te zetten.

De exit van Bridgestone biedt Dunlop en Michelin de mogelijkheid terug te keren naar de MotoGP. Dunlop is momenteel al hofleverancier in de Moto3 en Moto2 en zou een logische keuze kunnen zijn, terwijl men bij Michelin misschien gretig is om na jaren afwezigheid weer een dominante rol in de internationale wegrace scene te kunnen spelen.

Daarnaast is het niet ondenkbaar dat Pirelli een aanbod zal doen. Het merk is sinds de implementatie van de single tire rule in het WK Superbike daar hofleverancier en zou best genegen kunnen zijn haar activiteit richting MotoGP uit te breiden.