Zoeken

Aprilia terug naar MotoGP in 2012?

28 juni 2010

Aprilia gaat weer deelnemen aan de MotoGP. Na een teleurstellend debuut van de RS3 Cube driecilinder, waarmee de Italianen drie jaar deelnamen aan de koningsklasse van de Grand Prix motorsport, zouden de Italianen in 2012 de handschoen weer op willen pakken.

Aprilia_RS3_Cube_2004.jpg
Volgens Colin Edwards 'verkeerd geboren', door Noriyuki Haga in één seizoen 28 keer gecrasht, maar wél spectaculair: de Aprilia RS3 Cube.

We gaan weer richting de zomer en dus worden links en rechts de registers van het silly season weer opengetrokken. Een van de laatste geruchten komt uit Engelse hoek en betreft de mogelijke terugkeer van Aprilia in de MotoGP.

Hoewel het een gerucht is dat al langer de ronde doet zijn de Britten ditmaal erg stellig en beweren dat het zeker is dat Aprilia vanaf 2012, als de nieuwe 1000cc regel wordt ingevoerd, weer zal terugkeren naar de hoogste klasse van de Grand Prix wegracerij.

Aprilia keerde vorig jaar na zeven jaar afwezigheid weer terug naar het WK Superbike met haar nieuwe RSV4, en niet onverdeeld. In haar tweede seizoen lijkt het merk met de brullende leeuw af te stevenen op haar allereerste wereldtitel in dat prestigieuze kampioenschap. Volgens de geruchten zou het team in 2012 de overstap weer gaan maken naar de MotoGP, zoals het in 2002 ook al deed.

Of Aprilia daarvoor de RS3 Cube een nieuw leven in wil gaan blazen of een met een nieuwe RSV4 achtige machine zal gaan komen is de grote vraag die iedereen daarbij bezig houdt. Van ons mogen ze het wel weer proberen met de RS3, al was het alleen al vanwege het geluid.

Bron: visordown